Tagine med kylling og sitron

Denne marokkanske taginen er et perfekt eksempel på hvor godt smakene fra sitron, løk, krydder og kylling harmonerer. Retten tilberedes langsomt, slik at kjøttet blir mørt og saftig mens løk og sitron utvikler en rik, aromatisk saus. Rosiner tilfører sødme, mens oliven og frisk koriander gir dybde og friskhet. Serveres gjerne med couscous, ris eller brød, og blir fort en rett du vil vende tilbake til gang på gang.

Tid
1 t
Porsjoner
5
Vanskelighetsgrad
MEDIUM
moroccan-chicken-tagine

Ingredienser

Hoveddel

  • 6 stk kyllinglåreller 1 hel kylling i biter
  • 1 ss havsalttil hvitløkspasta
  • 8 fedd hvitløkgrovhakket
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts paprikakrydder
  • 4 stk gul løk
  • 1 ts pepper
  • 1 stk sitron
  • 2,5 dl kyllingkraft
  • 1 dl rosiner
  • 2 dl grønne olivenuten stein eller kalamata
  • 1 bunt koriander
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salttil justering under koking

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Lag krydderpasta

    Knus hvitløk (8 fedd) sammen med havsalt (1 ss) til en grov paste.

    Bland inn spisskummen (2 ts) , paprikakrydder (1 ts), halvparten av gurkemeie (2 ts) og olivenolje (3 ss).

    Vend kyllinglår (6 stk) godt i pastaen.

  2. Stek kyllingen

    Varm olivenolje (1 ss) i en stor gryte eller dyp panne.

    Stek kyllingbitene til de er gylne på begge sider.

    Ta dem ut og legg til side.

  3. Tilbered løken

    Skrell gul løk (4 stk), del dem i to og skjær i tynne skiver.

    Varm olivenolje (1 ss) i gryten.

    Tilsett resten av gurkemeien og løkskivene.

    Krydre med salt og pepper, og stek under omrøring til løken er myk og gyllen, ca. 10 min.

    Tilsett mer olje om nødvendig.

  4. Kok sammen retten

    Skjær sitron (1 stk) i tynne skiver.

    Hvis sitronen har mange steiner, bør du bruke bare saften, ellers kan retten bli bitter.

    Legg kyllingen tilbake i gryten.

    Ha i sitronskiver, rosiner (1 dl) og kyllingkraft (2.5 dl).

    Kok opp, legg på lokk og la småkoke i ca. 40 min, til kyllingen er helt mør.

    Tilsett mer væske om nødvendig.

    Smak til med salt (0.5 ts) og pepper (1 ts).

  5. Fullfør og server

    Tilsett grønne oliven (2 dl) og la dem bli varme.

    Dryss over hakket koriander (1 bunt) før servering.

    Serveringsforslag

    Server taginen med couscous, ris eller ferskt brød til å suge opp den smakfulle sausen.

Kilde

Aicha Bouhlouaichasmat.no