Tacograteng

En enkel og smakfull grateng med taco-smak. Kjøttdeig blandes med krydder og toppes med ananas, tomat, tacosaus og ost før den gratineres i ovn. Perfekt med salat, rømme og tortillachips ved siden av. Ananas kan byttes ut med mais om ønskelig.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
tacograteng

Ingredienser

Hoveddel

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss meierismørtil steking
  • 1 pose tacokrydder
  • 1 boks hermetisk ananasevt. mais
  • 3 stk tomater
  • 1 boks tacosaus
  • 150 g revet ost

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Stek kjøttdeigen
    • Stek kjøttdeig (400 g) i litt meierismør (2 ss) til den er gjennomstekt. Ha i tacokrydder (1 pose) og la det surre et par minutter.

  2. Forbered formen
    • Legg kjøttdeigblandingen i en ildfast form.

  3. Tilsett grønnsaker og saus
    • Kutt tomater (3 stk) i båter, og fordel hermetisk ananas (1 boks) og tomatbåter jevnt over kjøttet. Hell over tacosaus (1 boks) .

  4. Topp med ost
    • Dryss over revet ost (150 g) slik at hele gratengen blir dekket.

  5. Stek i ovn
    • Stek midt i ovnen på 225 °C i ca. 15 min, til osten er gyllen og boblende.

  6. Servering
    1. Server tacogratengen med frisk salat, rømme og tortillachips.

Kilde

Astrid Høiberg