Tacograteng
En enkel og smakfull grateng med taco-smak. Kjøttdeig blandes med krydder og toppes med ananas, tomat, tacosaus og ost før den gratineres i ovn. Perfekt med salat, rømme og tortillachips ved siden av. Ananas kan byttes ut med mais om ønskelig.

Ingredienser
Hoveddel
- 400 g kjøttdeig
- 2 ss meierismør – til steking
- 1 pose tacokrydder
- 1 boks hermetisk ananas – evt. mais
- 3 stk tomater
- 1 boks tacosaus
- 150 g revet ost
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Stek kjøttdeigen
Stek kjøttdeig (400 g) i litt meierismør (2 ss) til den er gjennomstekt. Ha i tacokrydder (1 pose) og la det surre et par minutter.
- Forbered formen
Legg kjøttdeigblandingen i en ildfast form.
- Tilsett grønnsaker og saus
Kutt tomater (3 stk) i båter, og fordel hermetisk ananas (1 boks) og tomatbåter jevnt over kjøttet. Hell over tacosaus (1 boks) .
- Topp med ost
Dryss over revet ost (150 g) slik at hele gratengen blir dekket.
- Stek i ovn
Stek midt i ovnen på 225 °C i ca. 15 min, til osten er gyllen og boblende.
- Servering
Server tacogratengen med frisk salat, rømme og tortillachips.
Kilde
Astrid Høiberg