Suspiro de Limeña – peruansk melkedessert med portvinsmarengs

Navnet kan oversettes til «en kvinnes sukk fra Lima» og denne desserten vil få deg til å sukke. Desserten er kjent for sin rike, søte smak og elegante kontrast mellom krem og marengs. Resultatet er en dessert som få i Norge har prøvd, og som er både dekadent og raffinert.

Tid
50 min
Porsjoner
6
Vanskelighetsgrad
MEDIUM
IMG_8642 (1)

Ingredienser

Melkekrem (base)

  • 400 g søtet kondensert melk
  • 4 dl helmelk
  • 2 stk eggeplommeromtempererte

Marengs

  • 4 stk eggehviteromtempererte
  • 240 g sukker
  • 1 dl portvin

Pynt

  • 0,5 ts kanel

Fremgangsmåte

Melkekrem (base)

  1. Kok melkebasen

    Ha søtet kondensert melk (400 g)og helmelk (4 dl) i en kjele med tykk bunn.

    Varm opp på lav til middels varme mens du rører kontinuerlig med slikkepott.

    Fortsett til blandingen tykner og legger seg som et jevnt lag på spatelen.

  2. Tykk med eggeplommer

    Ta kjelen av varmen.

    Visp raskt inn eggeplomme (2 stk)for hånd slik at de binder kremen uten å koagulere.

    Når massen er glatt, sil den over i en bolle for ekstra fin konsistens.

  3. Avkjøl basen

    Fordel melkekremen i serveringsglass.

    Avkjøl til romtemperatur før glassene settes i kjøleskap i minst 4 timer, til kremen er helt kald og fast.

Marengs

  1. Lag marengs

    Ha eggehvite (4 stk)og sukker (240 g)i en varmebestandig bolle.

    Sett bollen over vannbad og varm forsiktig mens du rører jevnlig til sukkeret er helt oppløst.

  2. Pisk marengsen

    Ta bollen av varmen og pisk marengsen på høy hastighet til den er tykk, blank og avkjølt.

    Tilsett portvin (1 dl)og pisk kort til den er jevnt blandet.

  3. Topp desserten

    Ha marengsen i sprøytepose og sprøyt rikelig på den avkjølte melkekremen.

    Bruk eventuelt baksiden av en skje for å lage myke topper. (se bilde)

Pynt

  1. Pynt og server

    Dryss lett med kanel (0,5 ts) rett før servering.