Steamed buns med krydret kjøtt og kimchi

Denne retten gir deg en spennende smaksopplevelse med dampede buns fylt med krydret kjøttdeig, chilimajones, kimchi og sprøstekt topping. Bun’ene er myke og lette, mens fyllet byr på en deilig kombinasjon av sødme fra hoisinsaus, varme fra gochujang og syrlighet fra kimchi. Retten er enkel å sette sammen når du har alle elementene klare, og passer like godt til en uformell middag som til småretter i selskap.

Tid
45 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
MEDIUM
steamed-bao-buns

Ingredienser

Buns

  • 400 g kjøttdeig
  • 3 ss hoisinsaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts honning
  • 1 ss gochujang (koreansk chilipaste) (valgfritt)
  • 2 ss solsikke/raps/stekeolje
  • 8 stk steam bunsferdiglagde eller hjemmelagde
  • 100 g kimchigrovhakket
  • 4 ss chilimajones
  • 4 ss sprøstekt løk
  • 2 fedd hvitløkskrelt og skivet, fritert sprø
  • 2 stk vårløkfinhakket

Fremgangsmåte

Buns

  1. Stek kjøttdeigen

    Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett solsikke/raps/stekeolje (2 ss) og ha i kjøttdeig (400 g).

    Stek kjøttdeigen til den er godt brunet og smuldret.

  2. Tilsett sauser og krydder
    1. Rør inn hoisinsaus (3 ss)

    2. gochujang (koreansk chilipaste) (1 ss)

    3. soyasaus (1 ss)

    4. sesamolje (1 ss)

    5. Flytende honning (1 ts)


    Bland godt slik at kjøttet dekkes jevnt.

    Smak til med litt ekstra salt hvis nødvendig.

  3. Friter hvitløken

    Skrell hvitløk (2 fedd) og skjær i tynne skiver.

    Varm opp en liten kjele med nøytral olje.

    Friter hvitløksskivene til de er gylne og sprø.

    Legg dem på kjøkkenpapir slik at overflødig olje renner av.

  4. Varm bunsene

    Varm steam buns (8 stk) i dampkurv eller over kokende vann til de er myke og varme, ca. 5 min.

  5. Forbered grønnsakene

    Rens vårløk (2 stk) og hakk fint.

    Grovhakk kimchi (100 g) slik at den blir lettere å legge i bunsene.

  6. Sett sammen bunsene

    Åpne varme buns og smør et lag chilimajones (4 ss) (ca. 1 ss per bun) på innsiden.

    Legg i krydret kjøtt, topp med kimchi, sprøstekt løk (4 ss), sprøstekt hvitløk og hakket vårløk.

  7. Serveringsforslag
    • Server bunsene varme rett fra dampkurven.

    • Legg dem gjerne på et fat og pynt med ekstra vårløk eller koriander hvis du ønsker.

    • Passer godt som smårett, til en buffet eller som del av et asiatiskinspirert måltid.