Steamed buns med krydret kjøtt og kimchi
Denne retten gir deg en spennende smaksopplevelse med dampede buns fylt med krydret kjøttdeig, chilimajones, kimchi og sprøstekt topping. Bun’ene er myke og lette, mens fyllet byr på en deilig kombinasjon av sødme fra hoisinsaus, varme fra gochujang og syrlighet fra kimchi. Retten er enkel å sette sammen når du har alle elementene klare, og passer like godt til en uformell middag som til småretter i selskap.

Ingredienser
Buns
- 400 g kjøttdeig
- 3 ss hoisinsaus
- 1 ss soyasaus
- 1 ss sesamolje
- 1 ts honning
- 1 ss gochujang (koreansk chilipaste) (valgfritt)
- 2 ss solsikke/raps/stekeolje
- 8 stk steam buns – ferdiglagde eller hjemmelagde
- 100 g kimchi – grovhakket
- 4 ss chilimajones
- 4 ss sprøstekt løk
- 2 fedd hvitløk – skrelt og skivet, fritert sprø
- 2 stk vårløk – finhakket
Fremgangsmåte
Buns
- Stek kjøttdeigen
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett solsikke/raps/stekeolje (2 ss) og ha i kjøttdeig (400 g).
Stek kjøttdeigen til den er godt brunet og smuldret. - Tilsett sauser og krydder
Rør inn hoisinsaus (3 ss)
gochujang (koreansk chilipaste) (1 ss)
soyasaus (1 ss)
sesamolje (1 ss)
Flytende honning (1 ts)
Bland godt slik at kjøttet dekkes jevnt.
Smak til med litt ekstra salt hvis nødvendig. - Friter hvitløken
Skrell hvitløk (2 fedd) og skjær i tynne skiver.
Varm opp en liten kjele med nøytral olje.
Friter hvitløksskivene til de er gylne og sprø.
Legg dem på kjøkkenpapir slik at overflødig olje renner av. - Varm bunsene
Varm steam buns (8 stk) i dampkurv eller over kokende vann til de er myke og varme, ca. 5 min.
- Forbered grønnsakene
Rens vårløk (2 stk) og hakk fint.
Grovhakk kimchi (100 g) slik at den blir lettere å legge i bunsene. - Sett sammen bunsene
Åpne varme buns og smør et lag chilimajones (4 ss) (ca. 1 ss per bun) på innsiden.
Legg i krydret kjøtt, topp med kimchi, sprøstekt løk (4 ss), sprøstekt hvitløk og hakket vårløk. - Serveringsforslag
Server bunsene varme rett fra dampkurven.
Legg dem gjerne på et fat og pynt med ekstra vårløk eller koriander hvis du ønsker.
Passer godt som smårett, til en buffet eller som del av et asiatiskinspirert måltid.