Sprø og klassiske krumkaker til jul

Krumkaker er klassiske norske julekaker som blir tynne, sprø og gylne når de stekes i krumkakejern. De kan rulles til kremmerhus eller formes som små dessertskåler mens de fortsatt er varme. Denne porsjonen gir omtrent 25 stk og har en mild smak av kardemomme. Røren svelger litt før steking for å bli smidig og lett å jobbe med.

Tid
40 min
Porsjoner
25
Vanskelighetsgrad
EASY
krumkake4

Ingredienser

Hoveddel

  • 4 stk eggromtempererte
  • 200 g sukker
  • 200 g meierismørsmeltet og avkjølt
  • 200 g hvetemelsiktet
  • 0,5 ts kardemomme
  • 2 ss vanntil justering av røre ved behov
  • 1 stk krumkakejern
  • 1 stk kremmerhusrulle

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Pisk egg og sukker

    Pisk egg (4 stk) og sukker (200 g) i en bolle til en lys og luftig eggedosis.

  2. Tilsett smeltet smør

    Smelt meierismør (200 g) og la det avkjøle.

    Hell det deretter i eggedosisen mens du rører jevnt.

  3. Bland inn det tørre

    Sikt hvetemel (200 g) i en bolle og rør inn malt kardemomme (0,5 ts).

    Vend melblandingen forsiktig inn i røren med en slikkepott.

  4. La røren svelle

    La røren hvile i 15 min.

    Hvis røren blir for tykk etter svellingen, rør inn ca.vann (2 ss)til konsistensen blir mykere.

  5. Varm opp utstyret

    Sett krumkakejernet på og varm det godt opp.

    Finn frem kremmerhusrullen og koppen som skal brukes til forming.

  6. Stek krumkakene

    Legg en stor teskje av røren midt i det varme jernet.

    Stek til kaken er jevnt gyllen.

  7. Form krumkakene

    Løft krumkaken forsiktig av jernet mens den fortsatt er varm.

  8. Rull

    Rull den umiddelbart rundt kremmerhusrullen.

  9. Avkjøl og lagre

    Legg de ferdige krumkakene på rist til de blir sprø.

    Oppbevar de avkjølte kakene i en ren metallboks for å bevare sprøheten.

Sprø og klassiske krumkaker til jul oppskrift – Norsk | Matly