Sprø løkbiter med krydret dipp

Disse sprø løkbitene er en enklere og morsommere versjon av den klassiske “bloomin’ onion”. I stedet for å fritere en hel løk, kuttes løken i små terninger og vendes i en tykk, krydret røre før de stekes gylne og sprø i olje. Serveres med en kremet, lett spicy dip som gjør hele retten uimotståelig. Perfekt som snacks, forrett eller tilbehør til burgere og grillmat.

Tid
30 min
Porsjoner
6
Vanskelighetsgrad
EASY
golden-crispy-onion-fritters-arranged-in-a-circle-

Ingredienser

Løkene

  • 2 stk gul løkfinhakkes
  • 1,5 ts grovt salt
  • 0,25 ts grovt salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 klype cayennepepper
  • 0,25 ts hvitløkspulver
  • 1 ss maismel
  • 65 g hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1,25 dl helmelk
  • 5 dl solsikke/raps/stekeoljetil steking

Dipp

  • 1 dl seterrømme
  • 2 ss majones
  • 1 ss ketchup
  • 2 ts fersk pepperrotrevet
  • 1 klype kajennepepper

Fremgangsmåte

Løkene

  1. Salt løken

    Ha finhakket gul løk (2 stk) i en stor bolle.

    Strø over grovt salt (1.5 ts) og bland godt.

    Dekk til og la stå i 15 min for å trekke ut fuktighet.

    Dette gir sprøere resultat.

    Skyll løken godt i kaldt vann og la den renne av i et dørslag. Tørk lett med kjøkkenpapir.

  2. Lag røren

    Ha løken tilbake i en ren bolle. Tilsett resten av grovt salt (0.25 ts), svart pepper (0.25 ts), cayennepepper (1 klype), hvitløkspulver (0.25 ts), maismel (1 ss), hvetemel (65 g) og bakepulver (0.5 ts).

    Bland alt godt.

    Hell i helmelk (1.25 dl) og rør til en tykk, klissete røre som holder formen.

    La røren hvile i 5–10 minutter.

  3. Friter løkbitene

    Varm opp solsikke/raps/stekeolje (5 dl) i en tykkbunnet panne til ca. 180 °C.

    Test temperaturen ved å slippe en liten klump røre i oljen – den skal boble kraftig med en gang.

    Bruk en spiseskje og slipp små biter av røren forsiktig i oljen.

    Stek i 2–3 minutter per side til de er jevnt gyllenbrune og sprø.

    Ta dem ut med hullsleiv og legg på en tallerken med kjøkkenpapir for å renne av. Gjenta til alt er fritert.

Dipp

  1. Lag dippen

    Rør sammen seterrømme (1 dl), majones (2 ss), ketchup (1 ss) og revet fersk pepperrot (2 ts) i en liten bolle.

    Tilsett en klype kajennepepper (1 klype) og smak til etter hvor sterk du vil ha den.

    Dekk til og sett kaldt i kjøleskapet.

  2. Server

    Legg de varme løkbitene på et serveringsfat, gjerne i sirkel rundt dippen. Dryss over en klype cayennepepper for pynt.

    Server løkbitene varme som snacks, forrett eller tilbehør til burger, biff eller grillmat.

    Dippen kan varieres med litt sitronsaft, chipotle eller BBQ-saus for nye smaker.

Sprø løkbiter med krydret dipp oppskrift – Amerikansk | Matly