Spinatsuppe med rugbrødtoast
En kremet suppe av spinat, løk og fløte servert med sprø rugbrødtoast.
Tid
25 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY

Ingredienser
Spinatsuppe
- 2 ss meierismør
- 6 dl kylling-/hønse-buljong
- 1 dl fløte
- 2 fedd hvitløk
- 1 klype muskatnøtt (valgfritt)
- 1 stk løk
- 1 klype pepper (valgfritt)
- 4 skive rugbrød
- 1 klype salt (valgfritt)
- 200 g spinat
Fremgangsmåte
Spinatsuppe
- Fres grønnsaker
Stek hakket løk (1 stk) og hvitløk (2 fedd) i smør (2 ss) til løken er blank. Vend inn spinat (200 g) og la det falle sammen under omrøring.
- Kok suppen
Hell over kyllingkraft (6 dl) og kok opp. La småkoke i ca. 7 min.
- Tilsett fløte og smak til
Bruk stavmikser og kjør suppen jevn. Tilsett fløte (1 dl), gi et raskt oppkok og smak til med salt (1 klype), pepper (1 klype) og litt revet muskatnøtt (1 klype).
- Servering
Server suppen varm med sprø rugbrødtoast (4 skiver) ved siden av.