Spinatsuppe med rugbrødtoast

En kremet suppe av spinat, løk og fløte servert med sprø rugbrødtoast.

Tid
25 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
IMG_2855

Ingredienser

Spinatsuppe

  • 2 ss meierismør
  • 6 dl kylling-/hønse-buljong
  • 1 dl fløte
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 klype muskatnøtt (valgfritt)
  • 1 stk løk
  • 1 klype pepper (valgfritt)
  • 4 skive rugbrød
  • 1 klype salt (valgfritt)
  • 200 g spinat

Fremgangsmåte

Spinatsuppe

  1. Fres grønnsaker

    Stek hakket løk (1 stk) og hvitløk (2 fedd) i smør (2 ss) til løken er blank. Vend inn spinat (200 g) og la det falle sammen under omrøring.

  2. Kok suppen

    Hell over kyllingkraft (6 dl) og kok opp. La småkoke i ca. 7 min.

  3. Tilsett fløte og smak til

    Bruk stavmikser og kjør suppen jevn. Tilsett fløte (1 dl), gi et raskt oppkok og smak til med salt (1 klype), pepper (1 klype) og litt revet muskatnøtt (1 klype).

  4. Servering

    Server suppen varm med sprø rugbrødtoast (4 skiver) ved siden av.