Spicy Deviled Eggs (Sterke fylte egg)

Sterke fylte egg er en enkel og smakfull forrett som gir et lite kick uten å bli for sterk. Her bruker du sriracha, cayenne og Dijon for å løfte de klassiske deviled eggs til en mer moderne og krydret variant. De er perfekte til tapas, koldtbord, sommerfester eller som en liten snack du lager på ti minutter når eggene først er kokt. Toppet med tynne skiver vårløk får du både friskhet og litt ekstra farge.

Tid
24 min
Porsjoner
12
Vanskelighetsgrad
EASY
spicy-deviled-eggs-arranged-on-a-white-ceramic-pla

Ingredienser

Hoveddel

  • 6 stk egghardkokte
  • 2 ss majones
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss sriracha-saus
  • 2 klype cayennepepper
  • 1 klype saltsmak til
  • 1 klype peppersmak til
  • 1 ss vårløkfinhakket

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Kok eggene

    Fyll kjelen med vann og kok opp.

    Senk varmen litt slik at vannet ikke bobler for hardt.

    Senk de hele egg (6 stk) forsiktig ned i vannet med hullsleiven.

    Skru varmen opp igjen og kok i 14 min.

  2. Avkjøl eggene

    Fyll den store bollen med kaldt vann og isbiter.

    Løft de kokte eggene rett over i isbadet og la dem ligge til de er helt kalde.

    Dette gjør dem lettere å skrelle.

  3. Skrell og del eggene

    Skrell eggene forsiktig og tørk dem lett.

    Del hvert egg på langs med en skarp kniv.

    Løft ut eggeplommene med en liten skje og legg plommene i den lille bollen.

    Legg eggehviten på serveringsfatet.

  4. Lag fyllet

    Mos eggeplommene med en skje.

    Tilsett

    • majones (2 ss)

    • dijonsennep (1 ts)

    • sriracha-saus (1 ss)

    • cayennepepper (1 klype)

    • salt (1 klype)

    • pepper (1 klype)


    Bland alt til en jevn og kremet masse.

    Juster smaken med litt ekstra salt eller pepper hvis du trenger.

  5. Fyll eggene

    Bruk en skje og fyll hver eggehvite med en raus porsjon av den kremede blandingen.

    Sørg for at alle får like mye.

  6. Pynt og server

    Dryss litt cayennepepper (1 klype) på toppen for farge og ekstra styrke.

    Hakk vårløk (1 ss) fint og strø over eggene før servering.

  7. Serveringsforslag

    Server som del av tapas, koldtbord eller som en liten spicy snack.

    De passer også godt sammen med grillmat eller som et friskt innslag på påskebordet.