Sjokoladeboller med apelsinkrokant

Disse sjokoladebollene er en luksuriøs variant av klassiske havreboller, med ekstra smak fra kaffe, O’boy og sprø biter av Marabou Apelsinkrokant. Perfekt til kaffekosen eller når du bare vil ha noe søtt og digg.

Tid
30 min
Porsjoner
30
Vanskelighetsgrad
EASY
sjoko

Ingredienser

Hoveddel

  • 400 g meierismørromtemperert
  • 11 dl havregryn
  • 10 ss kakao
  • 3,5 ts vaniljesukker
  • 3,5 dl sukker
  • 3,5 dl kaffesterk
  • 1 dl o’boy-pulver
  • 0,5 dl kremfløteevt. oatly
  • 100 g apelsinkrokantmarabou
  • 1 dl perlesukker

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered sjokoladen

    Hakk apelsinkrokant (100 g) i små biter med en skarp kniv.

  2. Lag deigen

    Ha romtemperert meierismør (400 g) i en stor bolle. Tilsett havregryn (11 dl), kakao (10 ss), vaniljesukker (3.5 ts), sukker (3.5 dl), sterk kaffe (3.5 dl) , o’boy-pulver (1 dl) og kremfløte (0.5 dl). Bland godt sammen til en jevn og klissete masse.

  3. Tilsett sjokoladen

    Vend inn den hakkede sjokoladen (apelsinkrokant) i deigen.

  4. Form bollene

    Trill små boller med hendene. Rull dem deretter i perlesukker (1 dl) så de blir jevnt dekket.

  5. Avkjøl

    Legg bollene på et fat eller i en form og sett i kjøleskapet i minst 30 min, så de får satt seg.

  6. Servering

    Server direkte fra kjøleskap, eller ta med som en søt snack.

Kilde

Robert Nilsson