Sjokoladeboller med apelsinkrokant
Disse sjokoladebollene er en luksuriøs variant av klassiske havreboller, med ekstra smak fra kaffe, O’boy og sprø biter av Marabou Apelsinkrokant. Perfekt til kaffekosen eller når du bare vil ha noe søtt og digg.

Ingredienser
Hoveddel
- 400 g meierismør – romtemperert
- 11 dl havregryn
- 10 ss kakao
- 3,5 ts vaniljesukker
- 3,5 dl sukker
- 3,5 dl kaffe – sterk
- 1 dl o’boy-pulver
- 0,5 dl kremfløte – evt. oatly
- 100 g apelsinkrokant – marabou
- 1 dl perlesukker
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Forbered sjokoladen
Hakk apelsinkrokant (100 g) i små biter med en skarp kniv.
- Lag deigen
Ha romtemperert meierismør (400 g) i en stor bolle. Tilsett havregryn (11 dl), kakao (10 ss), vaniljesukker (3.5 ts), sukker (3.5 dl), sterk kaffe (3.5 dl) , o’boy-pulver (1 dl) og kremfløte (0.5 dl). Bland godt sammen til en jevn og klissete masse.
- Tilsett sjokoladen
Vend inn den hakkede sjokoladen (apelsinkrokant) i deigen.
- Form bollene
Trill små boller med hendene. Rull dem deretter i perlesukker (1 dl) så de blir jevnt dekket.
- Avkjøl
Legg bollene på et fat eller i en form og sett i kjøleskapet i minst 30 min, så de får satt seg.
- Servering
Server direkte fra kjøleskap, eller ta med som en søt snack.
Kilde
Robert Nilsson