Sjokolade-koppkake – myk mikrokake på få minutter
Sjokolade-koppkake, også kjent som “chocolate mug cake”, er den ultimate hverdagsdesserten for deg som vil ha noe søtt på sekunder. Alt du trenger er ett egg, litt sjokoladepålegg og mel. Rør alt sammen i en kopp, sett den i mikroen, og du har en myk og nystekt sjokoladekake på null komma niks. Server den lun med ekstra sjokoladepålegg på toppen eller en kule vaniljeis.

Ingredienser
Hoveddel
- 1 stk egg
- 2 ss sjokoladepålegg – f.eks. nutella
- 2 ss hvetemel
- 1 ts sjokoladepålegg – til servering
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Visp egget
Knekk egg (1 stk) rett i koppen og visp det godt med en gaffel til det er lett skummende.
- Rør inn sjokoladepålegg
Tilsett sjokoladepålegg (2 ss) i koppen og bland det godt inn i egget til du får en jevn, blank røre.
- Tilsett melet
Rør inn hvetemel (2 ss) litt etter litt til du får en glatt og tykk kakerøre uten klumper.
- Stek i mikrobølgeovnen
Sett koppen midt i mikroen og stek på 700 watt i 75–90 sekunder.
Kaken skal være fast, men fortsatt myk på toppen.
Ikke stek for lenge – da blir den tørr. - Topp og server
La kaken stå i 1–2 minutter før servering.
Ha sjokoladepålegg (1 ts) på toppen mens den fortsatt er lun, slik at det smelter lett. - Serveringsforslag
Server koppkaken rett fra koppen med en skje.
Den er ekstra god med vaniljeis, friske bær eller et dryss kakaopulver.