Sjokolade-koppkake – myk mikrokake på få minutter

Sjokolade-koppkake, også kjent som “chocolate mug cake”, er den ultimate hverdagsdesserten for deg som vil ha noe søtt på sekunder. Alt du trenger er ett egg, litt sjokoladepålegg og mel. Rør alt sammen i en kopp, sett den i mikroen, og du har en myk og nystekt sjokoladekake på null komma niks. Server den lun med ekstra sjokoladepålegg på toppen eller en kule vaniljeis.

Tid
4 min
Porsjoner
1
Vanskelighetsgrad
EASY
warm-chocolate-mug-cake

Ingredienser

Hoveddel

  • 1 stk egg
  • 2 ss sjokoladepåleggf.eks. nutella
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts sjokoladepåleggtil servering

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Visp egget

    Knekk egg (1 stk) rett i koppen og visp det godt med en gaffel til det er lett skummende.

  2. Rør inn sjokoladepålegg

    Tilsett sjokoladepålegg (2 ss) i koppen og bland det godt inn i egget til du får en jevn, blank røre.

  3. Tilsett melet

    Rør inn hvetemel (2 ss) litt etter litt til du får en glatt og tykk kakerøre uten klumper.

  4. Stek i mikrobølgeovnen

    Sett koppen midt i mikroen og stek på 700 watt i 75–90 sekunder.

    Kaken skal være fast, men fortsatt myk på toppen.

    Ikke stek for lenge – da blir den tørr.

  5. Topp og server

    La kaken stå i 1–2 minutter før servering.

    Ha sjokoladepålegg (1 ts) på toppen mens den fortsatt er lun, slik at det smelter lett.

  6. Serveringsforslag

    Server koppkaken rett fra koppen med en skje.

    Den er ekstra god med vaniljeis, friske bær eller et dryss kakaopulver.

Sjokolade-koppkake – myk mikrokake på få minutter oppskrift – Vegetarisk | Matly