Saftig Sitronkake med Olivenolje og Hvit Sjokolade

Dette er en saftig og aromatisk sitronkake som får smaken sin fra ekstra virgin olivenolje, frisk sitronsaft, sitronskall og en liten klype muskat som gir en varm undertone. Hvit sjokolade og mandelmel gir kaken en fløyelsmyk og rik konsistens, mens yoghurt gjør den myk og tett uten å bli tung. Alt lages i én bolle. Kaken trenger ingen glasur for å skinne, men et lett dryss melis gir et pent uttrykk. Perfekt som dessert, kaffekake eller når du vil ha noe enkelt med mye sitronsmak.

Tid
1:15 t
Porsjoner
8
Vanskelighetsgrad
EASY
sitronkake-olivenolje

Ingredienser

Hoveddel

  • 120 ml extra virgin olivenoljetil røren
  • 1 ss extra virgin olivenoljetil smøring av kakeform
  • 115 g hvit sjokoladegrovhakkes
  • 5 stk eggromtempererte
  • 190 g sukker
  • 145 g naturell yoghurtromtemperert, ikke gresk
  • 2 stk sitronrives til zest; én presses
  • 45 ml sitronsaft
  • 0,75 ts vaniljeekstrakt
  • 100 g mandelmelfint
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 klype muskatnøtt
  • 140 g hvetemelsiktet
  • 1 ss melistil pynt
  • 1 stk rund kakeform23 cm, metall
  • 1 stk bakearkklippes til bunn av kakeform

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Klargjør kakeform og utstyr

    Smør innsiden av kakeformen med extra virgin olivenolje (1 ss).

    Klipp til ett ark bakepapir og legg det i bunnen av formen.

    Sett frem en stor ovnsbestandig bolle og visp.

  2. Smelt den hvite sjokoladen

    Hakk hvit sjokolade (115 g) i mindre biter.

    Legg den i den store bollen og sett bollen i kald ovn.

    Sett ovnen på 165 °C.

    La sjokoladen varme seg gradvis til den smelter.

    Rør hvert minutt til den er helt glatt.

  3. Avkjøl og rør inn olivenolje

    Ta ut bollen når sjokoladen er smeltet.

    La den stå et par minutter til den bare er varm.

    Visp inn extra virgin olivenolje (120 ml) til blandingen er jevn.

  4. Visp inn eggene

    Knekk egg (5 stk) og visp dem inn i den varme sjokolade-olje-blandingen til alt er godt blandet.

  5. Tilsett sukker og yoghurt

    Rør inn sukker (190 g) og naturell yoghurt (145 g).

    Bland til røren er helt jevn.

  6. Forbered sitronene og smaksett røren

    Vask og tørk sitron (2 stk).

    Riv fint zest av sitronene.

    Press til sitronsaft (45 ml).

    Rør sitronskall, sitronsaft og vaniljeekstrakt (0,75 ts) inn i røren.

  7. Bland inn mandelmel og krydder

    Tilsett mandelmel (100 g), bakepulver (1,5 ts), salt (0,5 ts) og muskatnøtt (1 klype).

    Visp til røren er glatt.

  8. Vend inn hvetemel

    Sikt inn hvetemel (140 g) og visp forsiktig til røren er klumpfri.

    Bruk en slikkepott for å skrape kantene.

    Bank bollen i benken et par ganger for å fjerne store luftbobler.

  9. Stek kaken

    Hell røren i den smurte kakeformen.

    Bank formen lett mot benken for å presse ut luft.

    Stek midt i ovnen i 60 til 65 min på 165 °C over- og undervarme, til kaken er gyllen og en kakepinne kommer ut tørr.

  10. Pynt og server

    Sikt et tynt lag melis (1 ss) over kaken rett før servering.

  11. Serveringsforslag

    Server kaken som den er, eller sammen med friske bær, en skje pisket krem eller en kule vaniljeis.

    God både lun og romtemperert.

Saftig Sitronkake med Olivenolje og Hvit Sjokolade oppskrift – Vegetarisk | Matly