Saftig bananbrød
Et enkelt og saftig brød med moden banansødme.

Ingredienser
Røre
- 1 ts natron
- 4 stk banan – modne bananer, most
- 110 g meierismør – pluss litt ekstra til smøring
- 85 ml kulturmelk – evt. melk med 1½ ts eddik
- 2 stk egg
- 0,5 ts salt
- 225 g sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 285 g hvetemel
Fremgangsmåte
Røre
- Forbered ovn og form
Forvarm ovnen på 180 °C (varmluft). Smør en brødform på ca. 1 liter (20 x 12,5 cm).
- Forbered ovn og form
Sikt hvetemel (285 g), natron (1 ts) og salt (0.5 ts) i en stor bakebolle.
- Sikt de tørre ingrediensene
Sikt inn hvetemel (285 g), natron (1 ts) og salt (0.5 ts) i en stor bakebolle.
- Stek brødet
Hell røren i formen. Stek midt i ovnen til gyllen og gjennomstekt (ca. 60 min). La hvile før du skjærer i det.
- Pisk smør og sukker
I en egen bolle, pisk meierismør (110 g) og sukker (225 g) til det er lyst og luftig.
- Tilsett de våte ingrediensene
Ha i egg (2 stk), moste banan (4 stk), kulturmelk (85 ml) og vaniljeekstrakt (1 ts) i smør- og sukkerblandingen.
Rør til alt er godt blandet. - Vend inn melblandingen
Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene til du får en jevn røre.
- Stek kaken
Hell røren i den smurte formen og stek i omtrent 1 time (sjekk etter 45 min), eller til kaken har hevet seg godt og er gyllenbrun.
- Avkjøl før servering
Ta ut av ovnen og la avkjøle i formen noen minutter før du hvelver kaken over på en rist for å avkjøle helt før servering.