Saftig bananbrød

Et enkelt og saftig brød med moden banansødme.

Tid
1:10 t
Porsjoner
8
Vanskelighetsgrad
EASY
OIP

Ingredienser

Røre

  • 1 ts natron
  • 4 stk bananmodne bananer, most
  • 110 g meierismørpluss litt ekstra til smøring
  • 85 ml kulturmelkevt. melk med 1½ ts eddik
  • 2 stk egg
  • 0,5 ts salt
  • 225 g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 285 g hvetemel

Fremgangsmåte

Røre

  1. Forbered ovn og form

    Forvarm ovnen på 180 °C (varmluft). Smør en brødform på ca. 1 liter (20 x 12,5 cm).

  2. Forbered ovn og form

    Sikt hvetemel (285 g), natron (1 ts) og salt (0.5 ts) i en stor bakebolle.

  3. Sikt de tørre ingrediensene

    Sikt inn hvetemel (285 g), natron (1 ts) og salt (0.5 ts) i en stor bakebolle.

  4. Stek brødet

    Hell røren i formen. Stek midt i ovnen til gyllen og gjennomstekt (ca. 60 min). La hvile før du skjærer i det.

  5. Pisk smør og sukker

    I en egen bolle, pisk meierismør (110 g) og sukker (225 g) til det er lyst og luftig.

  6. Tilsett de våte ingrediensene

    Ha i egg (2 stk), moste banan (4 stk), kulturmelk (85 ml) og vaniljeekstrakt (1 ts) i smør- og sukkerblandingen.
    Rør til alt er godt blandet.

  7. Vend inn melblandingen

    Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene til du får en jevn røre.

  8. Stek kaken

    Hell røren i den smurte formen og stek i omtrent 1 time (sjekk etter 45 min), eller til kaken har hevet seg godt og er gyllenbrun.

  9. Avkjøl før servering

    Ta ut av ovnen og la avkjøle i formen noen minutter før du hvelver kaken over på en rist for å avkjøle helt før servering.