Rørte tyttebær
En liten skål rørte tyttebær er det perfekte tilbehør til lam, vilt, kjøttkaker eller stek. Kjapp å lage og klassisk norsk tradisjon.
Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY

Ingredienser
Rørte tyttebær
- 200 g tyttebær – friske eller frosne
- 70 g sukker – tilpass etter smak
Fremgangsmåte
Rørte tyttebær
- Rens bærene
Rens tyttebær (200 g) godt. Bruker du frosne tyttebær, kan de gjerne tines litt først.
- Rør sammen
Bland bær og sukker (70 g) i en bolle.
Rør kraftig til sukkeret løses opp og bærene slipper litt saft.
Mos gjerne mange av bærene, men la noen forbli hele for best konsistens. - Oppbevaring
Ha røren over i en liten glasskrukke eller boks med lokk og sett i kjøleskap.