Rørte tyttebær

En liten skål rørte tyttebær er det perfekte tilbehør til lam, vilt, kjøttkaker eller stek. Kjapp å lage og klassisk norsk tradisjon.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
tyttebaer2

Ingredienser

Rørte tyttebær

  • 200 g tyttebærfriske eller frosne
  • 70 g sukkertilpass etter smak

Fremgangsmåte

Rørte tyttebær

  1. Rens bærene

    Rens tyttebær (200 g) godt. Bruker du frosne tyttebær, kan de gjerne tines litt først.

  2. Rør sammen

    Bland bær og sukker (70 g) i en bolle.

    Rør kraftig til sukkeret løses opp og bærene slipper litt saft.

    Mos gjerne mange av bærene, men la noen forbli hele for best konsistens.

  3. Oppbevaring

    Ha røren over i en liten glasskrukke eller boks med lokk og sett i kjøleskap.

Rørte tyttebær oppskrift – Norsk | Matly