Rømmesalat

Rømmesalaten er en perfekt sommerret som kombinerer sprø, krispelig tekstur med en frisk og syrlig smak. Server nykokte ferskpoteter og salat med rømmedressing til stekt makrell, kokt laks eller til spekemat.

Tid
10 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
Generated Image November 01, 2025 - 10_30PM

Ingredienser

Rømmesalat

  • 1 boks lettrømme
  • 1 ss eddik (klar)evt. hvitvinseddik
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 stk agurk
  • 2 ss dillevt. gressløk
  • 0,5 stk salatCrispisalat evt. kinakål

Fremgangsmåte

Rømmesalat

  1. Forbered salaten

    Riv eller grovkutt den halve salat (0.5 stk), og legg gjerne bladene i iskaldt vann i ca. 15 min for ekstra sprøhet.

    La dem renne godt av før videre bruk

  2. Lag dressingen

    Bland lettrømme (1 boks), eddik (klar) (1 ss) , sukker (1 ts), salt (0.5 ts) og pepper (0.25 ts) i en bolle.

    Rør til en jevn dressing.

  3. Forbered agurken

    Skjær agurk (0.5 stk) i to på langs, fjern evt. litt av kjernen med en skje, og kutt i tynne halvmåner.

  4. Tilsett urter

    Finhakk dill (2 ss) (eller gressløk) og bland inn i dressingen sammen med agurken.

  5. La smakene utvikle seg

    Sett rømmesalaten kjølig i minst 30 min før servering – det gir smakene tid til å sette seg.

Rømmesalat oppskrift – Norsk | Matly