Rømmesalat
Rømmesalaten er en perfekt sommerret som kombinerer sprø, krispelig tekstur med en frisk og syrlig smak. Server nykokte ferskpoteter og salat med rømmedressing til stekt makrell, kokt laks eller til spekemat.

Ingredienser
Rømmesalat
- 1 boks lettrømme
- 1 ss eddik (klar) – evt. hvitvinseddik
- 1 ts sukker
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts pepper
- 0,5 stk agurk
- 2 ss dill – evt. gressløk
- 0,5 stk salat – Crispisalat evt. kinakål
Fremgangsmåte
Rømmesalat
- Forbered salaten
Riv eller grovkutt den halve salat (0.5 stk), og legg gjerne bladene i iskaldt vann i ca. 15 min for ekstra sprøhet.
La dem renne godt av før videre bruk - Lag dressingen
Bland lettrømme (1 boks), eddik (klar) (1 ss) , sukker (1 ts), salt (0.5 ts) og pepper (0.25 ts) i en bolle.
Rør til en jevn dressing. - Forbered agurken
Skjær agurk (0.5 stk) i to på langs, fjern evt. litt av kjernen med en skje, og kutt i tynne halvmåner.
- Tilsett urter
Finhakk dill (2 ss) (eller gressløk) og bland inn i dressingen sammen med agurken.
- La smakene utvikle seg
Sett rømmesalaten kjølig i minst 30 min før servering – det gir smakene tid til å sette seg.