Rød curry-posjert laks i mikrobølgeovn

En mild og aromatisk lakserett som tilberedes helt i mikrobølgeovn. Laksen posjeres skånsomt i en varm kokos- og rød curryblanding som hentes opp med ingefær, koriander, sitrus og sitrongress. Retten gir maksimalt med smak på minimal tid og krever nesten ikke oppvask. Server med jasminris, frisk koriander og lime. Passer perfekt på hverdager når du vil ha noe varmt og godt uten å stå over grytene.

Tid
24 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
a-bowl-of-microwave-red-curry-poached-salmon--serv

Ingredienser

Hoveddel

  • 1 stk sjalottløkgrovhakkes
  • 20 g fersk ingefærgrovhakkes
  • 1 stk chiliuten frø, finhakket
  • 6 ss koriander
  • 1 stk sitrongressgrovhakkes
  • 2 ss rapsolje
  • 4 dl kokosmelkfullfett
  • 1 ss rød currypaste
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ts salt
  • 2 stk lime
  • 4 stk laksefilet
  • 600 g jasminrisferdig kokt til servering

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Lag aromatblandingen

    Finhakk sjalottløk (1 stk), fersk ingefær (20 g) og chili (1 stk).

    Grovhakk koriander (4 ss) og sitrongress (1 stk).

    Ha alt i en mikrobølgesikker form sammen med rapsolje (2 ss) og rør godt.

  2. Frese aromatene i mikrobølgeovn

    Sett formen uten lokk i mikrobølgeovnen.

    Kjør på høy effekt i 3–4 minutter til det freser og lukter kraftig av aromatene.

  3. Røre inn kokosblandingen

    Tilsett kokosmelk (4 dl), rød currypaste (1 ss), brunt sukker (2 ts) og salt (0,5 ts).

    Rør til currypasten er oppløst.

    Sett formen tilbake i mikrobølgeovnen på høy effekt i 3–4 minutter til sausen småkoker og tykner lett.

  4. Tilsette lime

    Press saften fra lime (1 stk) og rør den inn i den varme sausen for friskhet.

  5. Forberede laksen

    Fjern evt. skinn, og tørk laksefilet (4 stk) lett med kjøkkenpapir.

    Krydre dem med salt (0,5 ts) jevnt over hver filet.

  6. Posjere laksen

    Legg laksefiletene ned i curryblandingen med litt avstand.

    Dekk formen helt tett med plastfolie.

    Kjør på middels effekt (50 prosent styrke) i ca. 6 min.

    Juster opp eller ned etter tykkelse og mikrobølgeovnens styrke.

    Laksen skal flake lett når du tester med en gaffel.

  7. Gjøre klar garnityr

    Finhakk ekstra koriander (2 ss) og skjær lime (1 stk) i båter.

    Hold klart til servering.

  8. Servere retten

    Løft laksen forsiktig opp av sausen.

    Øs over varm curry, topp med koriander og server med jasminris og limebåter.

  9. Serveringsforslag

    Server med kokt jasminris (600 g), ekstra limebåter og gjerne litt sprø løk eller agurksalat ved siden av.

    Retten fungerer også godt med nudler i stedet for ris.

Rød curry-posjert laks i mikrobølgeovn oppskrift – Thailandsk | Matly