Rød curry-posjert laks i mikrobølgeovn
En mild og aromatisk lakserett som tilberedes helt i mikrobølgeovn. Laksen posjeres skånsomt i en varm kokos- og rød curryblanding som hentes opp med ingefær, koriander, sitrus og sitrongress. Retten gir maksimalt med smak på minimal tid og krever nesten ikke oppvask. Server med jasminris, frisk koriander og lime. Passer perfekt på hverdager når du vil ha noe varmt og godt uten å stå over grytene.

Ingredienser
Hoveddel
- 1 stk sjalottløk – grovhakkes
- 20 g fersk ingefær – grovhakkes
- 1 stk chili – uten frø, finhakket
- 6 ss koriander
- 1 stk sitrongress – grovhakkes
- 2 ss rapsolje
- 4 dl kokosmelk – fullfett
- 1 ss rød currypaste
- 2 ts brunt sukker
- 1 ts salt
- 2 stk lime
- 4 stk laksefilet
- 600 g jasminris – ferdig kokt til servering
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Lag aromatblandingen
Finhakk sjalottløk (1 stk), fersk ingefær (20 g) og chili (1 stk).
Grovhakk koriander (4 ss) og sitrongress (1 stk).
Ha alt i en mikrobølgesikker form sammen med rapsolje (2 ss) og rør godt. - Frese aromatene i mikrobølgeovn
Sett formen uten lokk i mikrobølgeovnen.
Kjør på høy effekt i 3–4 minutter til det freser og lukter kraftig av aromatene. - Røre inn kokosblandingen
Tilsett kokosmelk (4 dl), rød currypaste (1 ss), brunt sukker (2 ts) og salt (0,5 ts).
Rør til currypasten er oppløst.
Sett formen tilbake i mikrobølgeovnen på høy effekt i 3–4 minutter til sausen småkoker og tykner lett. - Tilsette lime
Press saften fra lime (1 stk) og rør den inn i den varme sausen for friskhet.
- Forberede laksen
Fjern evt. skinn, og tørk laksefilet (4 stk) lett med kjøkkenpapir.
Krydre dem med salt (0,5 ts) jevnt over hver filet. - Posjere laksen
Legg laksefiletene ned i curryblandingen med litt avstand.
Dekk formen helt tett med plastfolie.
Kjør på middels effekt (50 prosent styrke) i ca. 6 min.
Juster opp eller ned etter tykkelse og mikrobølgeovnens styrke.
Laksen skal flake lett når du tester med en gaffel. - Gjøre klar garnityr
Finhakk ekstra koriander (2 ss) og skjær lime (1 stk) i båter.
Hold klart til servering. - Servere retten
Løft laksen forsiktig opp av sausen.
Øs over varm curry, topp med koriander og server med jasminris og limebåter. - Serveringsforslag
Server med kokt jasminris (600 g), ekstra limebåter og gjerne litt sprø løk eller agurksalat ved siden av.
Retten fungerer også godt med nudler i stedet for ris.