Rask thaigryte med kokosmelk
En enkel og aromatisk thaigryte med kylling, kokosmelk og spinat – klar på rundt 20 minutter.
Tid
20 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY

Ingredienser
Tilbehør
- 3 dl basmatiris
- 1 stk lime
Thaigryte
- 400 g kokosmelk
- 2 ss fiskesaus
- 1 ss fersk ingefær
- 500 g kyllingkjøttdeig
- 0,25 stk purreløk
- 1 klype pepper
- 2 ss rapsolje
- 1 klype salt
- 2 ts sambal oelek
- 125 g spinat
Fremgangsmåte
Tilbehør
- Kok ris
Kok basmatiris (3 dl) etter anvisningen på pakken.
- Forbered lime
Del lime (1 stk) i båter til servering.
Thaigryte
- Kutt grønnsaker
Skyll og skjær purre (0.25 stk) i tynne ringer. Skrell og riv fersk ingefær (1 ss).
- Stek kylling
Varm opp rapsolje (2 ss) i en varm panne. Stek kyllingdeig (500 g) sammen med revet ingefær til gjennomstekt. Del opp deigen i små biter underveis.
- Tilsett smak og kokosmelk
Rør inn sambal oelek (2 ts), fisksaus (2 ss) og kokosmelk (400 g). La småkoke i ca. 5 min.
- Vend inn spinat og smak til
Skyll og vend inn bladspinat (125 g) rett før servering. Smak til med salt (1 klype) og svart pepper (1 klype).
- Server
Server gryten med kokt ris og limebåter.
Kilde
Mari Bergman – tasteline