Rask thaigryte med kokosmelk

En enkel og aromatisk thaigryte med kylling, kokosmelk og spinat – klar på rundt 20 minutter.

Tid
20 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
Thai_Red_Curry

Ingredienser

Tilbehør

  • 3 dl basmatiris
  • 1 stk lime

Thaigryte

  • 400 g kokosmelk
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ss fersk ingefær
  • 500 g kyllingkjøttdeig
  • 0,25 stk purreløk
  • 1 klype pepper
  • 2 ss rapsolje
  • 1 klype salt
  • 2 ts sambal oelek
  • 125 g spinat

Fremgangsmåte

Tilbehør

  1. Kok ris

    Kok basmatiris (3 dl) etter anvisningen på pakken.

  2. Forbered lime

    Del lime (1 stk) i båter til servering.

Thaigryte

  1. Kutt grønnsaker

    Skyll og skjær purre (0.25 stk) i tynne ringer. Skrell og riv fersk ingefær (1 ss).

  2. Stek kylling

    Varm opp rapsolje (2 ss) i en varm panne. Stek kyllingdeig (500 g) sammen med revet ingefær til gjennomstekt. Del opp deigen i små biter underveis.

  3. Tilsett smak og kokosmelk

    Rør inn sambal oelek (2 ts), fisksaus (2 ss) og kokosmelk (400 g). La småkoke i ca. 5 min.

  4. Vend inn spinat og smak til

    Skyll og vend inn bladspinat (125 g) rett før servering. Smak til med salt (1 klype) og svart pepper (1 klype).

  5. Server

    Server gryten med kokt ris og limebåter.

Kilde

Mari Bergmantasteline