Ranchdressing

En frisk, kremet og urterik dressing som løfter alt fra salater til grillmat. Ranchdressing er et amerikansk ikon med røtter tilbake til 1950-tallet, da den først ble laget av Steve Henson i California. Den balanserer syre, kremet fylde og urtesmak på en måte som gjør den uimotståelig – perfekt til grønnsaksdip, kylling, potetsalat, pizza eller som en erstatning for rømme til tacos. Dressingen tar bare ti minutter å lage, men blir aller best om den får hvile litt i kjøleskapet slik at smakene setter seg.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
ranch-dressing

Ingredienser

Hoveddel

  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majones
  • 0,5 dl kulturmelkskummet
  • 1 fedd hvitløkfinhakkes eller presses
  • 1 ss persillefinhakkes
  • 1 ss gressløkfinhakkes
  • 1 ts oreganotørket
  • 1 ts sitronsaft
  • 0,25 ts saltsmak til

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Bland basen

    Ha crème fraîche (0.5 dl), majones (0.5 dl) og skummet kulturmelk (0.5 dl) i en skål.

    Rør sammen til en jevn blanding.

  2. Forbered urter og hvitløk

    Skrell hvitløk (1 fedd) og finhakk den, eller bruk hvitløkspresse.

    Finhakk persille (1 ss) og gressløk (1 ss).

  3. Rør inn smakene

    Tilsett hvitløk, persille, gressløk og oregano (1 ts) i skålen med base.

    Hell i sitronsaft (1 ts) og ha i salt (0.25 ts).

    Rør godt til alt er jevnt blandet.

  4. Sett dressingen kaldt

    Dekk skålen eller hell dressingen over i et glass med lokk.

    Sett den i kjøleskap i minst 30 min før servering slik at smakene får utvikle seg.

  5. Smak til før servering

    Rør dressingen godt og smak til med litt ekstra salt eller sitronsaft om nødvendig.

  6. Serveringsforslag

    Server ranchdressingen til grønnsaker, som saus til grillet kylling eller som dressing i en frisk salat.

    Den passer også utmerket som dip til ovnsbakte poteter, pizza eller snacks som kyllingvinger.