Ranchdressing
En frisk, kremet og urterik dressing som løfter alt fra salater til grillmat. Ranchdressing er et amerikansk ikon med røtter tilbake til 1950-tallet, da den først ble laget av Steve Henson i California. Den balanserer syre, kremet fylde og urtesmak på en måte som gjør den uimotståelig – perfekt til grønnsaksdip, kylling, potetsalat, pizza eller som en erstatning for rømme til tacos. Dressingen tar bare ti minutter å lage, men blir aller best om den får hvile litt i kjøleskapet slik at smakene setter seg.

Ingredienser
Hoveddel
- 0,5 dl crème fraîche
- 0,5 dl majones
- 0,5 dl kulturmelk – skummet
- 1 fedd hvitløk – finhakkes eller presses
- 1 ss persille – finhakkes
- 1 ss gressløk – finhakkes
- 1 ts oregano – tørket
- 1 ts sitronsaft
- 0,25 ts salt – smak til
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Bland basen
Ha crème fraîche (0.5 dl), majones (0.5 dl) og skummet kulturmelk (0.5 dl) i en skål.
Rør sammen til en jevn blanding. - Forbered urter og hvitløk
Skrell hvitløk (1 fedd) og finhakk den, eller bruk hvitløkspresse.
Finhakk persille (1 ss) og gressløk (1 ss). - Rør inn smakene
Tilsett hvitløk, persille, gressløk og oregano (1 ts) i skålen med base.
Hell i sitronsaft (1 ts) og ha i salt (0.25 ts).
Rør godt til alt er jevnt blandet. - Sett dressingen kaldt
Dekk skålen eller hell dressingen over i et glass med lokk.
Sett den i kjøleskap i minst 30 min før servering slik at smakene får utvikle seg. - Smak til før servering
Rør dressingen godt og smak til med litt ekstra salt eller sitronsaft om nødvendig.
- Serveringsforslag
Server ranchdressingen til grønnsaker, som saus til grillet kylling eller som dressing i en frisk salat.
Den passer også utmerket som dip til ovnsbakte poteter, pizza eller snacks som kyllingvinger.