Quesadilla i langpanne

En stor, saftig og ostefylt quesadilla bakt i langpanne er perfekt når du vil lage noe som hele bordet kan dele. Den sprø utsiden møter et mykt og krydret lag av kylling, grønnsaker og smeltet ost. Server med guacamole, salsa og rømme for en skikkelig festfølelse. Denne varianten er enkel, rask og et morsomt alternativ til fredagstacoen.

Tid
40 min
Porsjoner
6
Vanskelighetsgrad
EASY
quesadilla

Ingredienser

Quesadilla

  • 2 ss meierismørtil steking
  • 600 g kyllinglårfilet, uten bein, deles i små biter
  • 1 stk paprikarenses og kuttes i terninger
  • 1 stk gul løkskrelles og hakkes
  • 180 g cherrytomaterhalveres
  • 4 ss tacokrydderhjemmelaget eller kjøpt
  • 6 stk tortillalefsestore, hevete
  • 180 g revet ost

Guacamole

  • 2 stk avokadoskrelles og moses
  • 0,5 stk rødløkfinhakkes
  • 0,5 stk limesaften presses
  • 0,5 ts saltsmakes til
  • 1 klype chiliflakeller cayennepepper, smakes til

Topping

  • 4 ss rømmetil servering
  • 4 ss salsavalgfri styrke
  • 3 ss fersk korianderhakkes

Fremgangsmåte

Quesadilla

  1. Forbered grønnsakene

    Skrell gul løk (1 stk) og hakk den fint.

    Rens paprika (1 stk) og kutt den i små terninger.

    Skyll cherrytomater (180 g) og del dem i to.

    Sett grønnsakene til side i hver sin skål.

  2. Forbered kyllingen

    Skjær kyllinglår (600 g) i små biter, ca. 1 x 1 cm, slik at de steker raskt og jevnt.

  3. Stek kyllingen og grønnsakene

    Varm meierismør (2 ss) i en stor stekepanne.

    Stek kyllingen til den får farge.

    Tilsett paprika, løk og tomater.

    Dryss over tacokrydder (4 ss) og stek videre til grønnsakene er myke og krydderet er godt blandet inn.

  4. Klargjør langpannen

    Legg bakepapir i stekebrettet.

    Fordel tortillalefse (6 stk) utover slik at de overlapper hverandre og dekker bunnen og litt oppover sidene.

  5. Monter quesadillaen

    Riv ost hvis du ikke har allerede revet ost (180 g).

    Legg et lag revet ost midt på tortillaene.

    Fordel den varme kylling- og grønnsaksblandingen over.

    Avslutt med et nytt lag ost.

    Brett tortillakantene over fyllet så godt det lar seg gjøre.

  6. Stek retten

    Plasser en ildfast form oppå quesadillaen som presse, slik at kantene holder seg på plass.

    Stek midt i ovnen på 225 °C i 15–20 minutter, til tortillaene er sprø og osten er smeltet.

Guacamole

  1. Mos avokado

    Skrell og mos avokado (2 stk) i en bolle.

  2. Finhakk rødløk og press lime

    Finhakk rødløk (0,5 stk) og rør den inn.

    Press saften av lime (0,5 stk) og bland inn.

  3. Smak til

    Smak til med salt (0,5 ts) og en klype chiliflak (1 klype) eller cayennepepper.

Topping

  1. La retten sette seg og del opp

    La quesadillaen hvile i 5 min etter steking.

    Ta av formen, løft forsiktig ut med bakepapiret og skjær i firkanter.

  2. Topp retten

    Fordel rømme (4 ss), salsa (4 ss), hakket fersk koriander (3 ss) over ved servering.

  3. Serveringsforslag

    Server med frisk salat, ekstra salsa eller en skål sprø tortillachips.

    Passer perfekt som fredagsmiddag, til deling eller på tapasbordet.