Quesadilla i langpanne
En stor, saftig og ostefylt quesadilla bakt i langpanne er perfekt når du vil lage noe som hele bordet kan dele. Den sprø utsiden møter et mykt og krydret lag av kylling, grønnsaker og smeltet ost. Server med guacamole, salsa og rømme for en skikkelig festfølelse. Denne varianten er enkel, rask og et morsomt alternativ til fredagstacoen.

Ingredienser
Quesadilla
- 2 ss meierismør – til steking
- 600 g kyllinglår – filet, uten bein, deles i små biter
- 1 stk paprika – renses og kuttes i terninger
- 1 stk gul løk – skrelles og hakkes
- 180 g cherrytomater – halveres
- 4 ss tacokrydder – hjemmelaget eller kjøpt
- 6 stk tortillalefse – store, hevete
- 180 g revet ost
Guacamole
- 2 stk avokado – skrelles og moses
- 0,5 stk rødløk – finhakkes
- 0,5 stk lime – saften presses
- 0,5 ts salt – smakes til
- 1 klype chiliflak – eller cayennepepper, smakes til
Topping
- 4 ss rømme – til servering
- 4 ss salsa – valgfri styrke
- 3 ss fersk koriander – hakkes
Fremgangsmåte
Quesadilla
- Forbered grønnsakene
Skrell gul løk (1 stk) og hakk den fint.
Rens paprika (1 stk) og kutt den i små terninger.
Skyll cherrytomater (180 g) og del dem i to.
Sett grønnsakene til side i hver sin skål. - Forbered kyllingen
Skjær kyllinglår (600 g) i små biter, ca. 1 x 1 cm, slik at de steker raskt og jevnt.
- Stek kyllingen og grønnsakene
Varm meierismør (2 ss) i en stor stekepanne.
Stek kyllingen til den får farge.
Tilsett paprika, løk og tomater.
Dryss over tacokrydder (4 ss) og stek videre til grønnsakene er myke og krydderet er godt blandet inn. - Klargjør langpannen
Legg bakepapir i stekebrettet.
Fordel tortillalefse (6 stk) utover slik at de overlapper hverandre og dekker bunnen og litt oppover sidene. - Monter quesadillaen
Riv ost hvis du ikke har allerede revet ost (180 g).
Legg et lag revet ost midt på tortillaene.
Fordel den varme kylling- og grønnsaksblandingen over.
Avslutt med et nytt lag ost.
Brett tortillakantene over fyllet så godt det lar seg gjøre. - Stek retten
Plasser en ildfast form oppå quesadillaen som presse, slik at kantene holder seg på plass.
Stek midt i ovnen på 225 °C i 15–20 minutter, til tortillaene er sprø og osten er smeltet.
Guacamole
- Mos avokado
Skrell og mos avokado (2 stk) i en bolle.
- Finhakk rødløk og press lime
Finhakk rødløk (0,5 stk) og rør den inn.
Press saften av lime (0,5 stk) og bland inn. - Smak til
Smak til med salt (0,5 ts) og en klype chiliflak (1 klype) eller cayennepepper.
Topping
- La retten sette seg og del opp
La quesadillaen hvile i 5 min etter steking.
Ta av formen, løft forsiktig ut med bakepapiret og skjær i firkanter. - Topp retten
Fordel rømme (4 ss), salsa (4 ss), hakket fersk koriander (3 ss) over ved servering.
- Serveringsforslag
Server med frisk salat, ekstra salsa eller en skål sprø tortillachips.
Passer perfekt som fredagsmiddag, til deling eller på tapasbordet.