Potetmos

En klassisk, luftig og kremet potetmos som passer perfekt som tilbehør til kjøtt, fisk eller grønnsaksretter. Bruk av melne potetsorter gir den ekstra gode, hjemmelagde konsistensen.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
mashed-potatoes

Ingredienser

Potetmos

  • 10 stk poteter
  • 2 dl melk
  • 2 ss meierismør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts muskatnøtt

Fremgangsmåte

Potetmos

  1. Kok potetene

    Skrell poteter (10 stk) og kok dem møre, uten salt i vannet. Hell av vannet.

  2. Varm melk

    Varm opp melk (2 dl) til rett under kokepunktet.

  3. Mos og bland

    Mos potetene og rør inn meierismør (2 ss). Tilsett litt og litt varm melk under omrøring.

  4. Smak til

    Smak til med salt (0.5 ts), pepper (0.5 ts) og muskatnøtt (0.25 ts).