Potetmos
En klassisk, luftig og kremet potetmos som passer perfekt som tilbehør til kjøtt, fisk eller grønnsaksretter. Bruk av melne potetsorter gir den ekstra gode, hjemmelagde konsistensen.
Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY

Ingredienser
Potetmos
- 10 stk poteter
- 2 dl melk
- 2 ss meierismør
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 0,25 ts muskatnøtt
Fremgangsmåte
Potetmos
- Kok potetene
Skrell poteter (10 stk) og kok dem møre, uten salt i vannet. Hell av vannet.
- Varm melk
Varm opp melk (2 dl) til rett under kokepunktet.
- Mos og bland
Mos potetene og rør inn meierismør (2 ss). Tilsett litt og litt varm melk under omrøring.
- Smak til
Smak til med salt (0.5 ts), pepper (0.5 ts) og muskatnøtt (0.25 ts).