Polsk Gzik – Kremet Cottage Cheese-dipp med Reddiker og Gressløk

Gzik er en tradisjonell polsk dipp fra Wielkopolska-regionen. Den lages av en mild og tykk ferskost som blandes med litt yoghurt og friske grønnsaker. Denne norske varianten bruker cottage cheese med små korn for å få en jevnere og mer smørbar konsistens. Finhakket reddik gir pepperaktig friskhet, mens gressløk tilfører en mild løksmak. Resultatet er en enkel og rask dipp som passer like godt på varme poteter som på grovt brød eller som tilbehør til en helgefrokost.

Tid
15 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
gzik

Ingredienser

Hoveddel

  • 3 dl cottage cheesemoses lett
  • 2 ss gresk yoghurteller rømme
  • 5 stk reddikfinhakkes
  • 2 ss fersk gressløkfinhakkes
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered grønnsakene

    Skyll reddik (5 stk) og skjær bort endene. Finhakk dem i små biter.

    Skyll og tørk fersk gressløk (2 ss) før du finhakker den.

  2. Mos cottage cheesen

    Ha cottage cheese (3 dl) i en bolle.

    Bruk en gaffel til å mose den slik at kornene brytes lett opp.

    Rør inn gresk yoghurt (2 ss) eller rømme til konsistensen blir litt glattere.

  3. Bland inn grønnsakene

    Vend inn de finhakkede reddikene og gressløken.

    Rør godt så alt fordeles jevnt.

  4. Smak til

    Tilsett salt (0,5 ts) og nymalt svart pepper (0,25 ts).

    Rør og juster smaken etter eget ønske.

  5. Serveringsforslag

    Nydelig på varme kokte poteter, på grovt brød, som pålegg eller som frisk dipp til grønnsaker eller spekemat.