Polsk Gzik – Kremet Cottage Cheese-dipp med Reddiker og Gressløk
Gzik er en tradisjonell polsk dipp fra Wielkopolska-regionen. Den lages av en mild og tykk ferskost som blandes med litt yoghurt og friske grønnsaker. Denne norske varianten bruker cottage cheese med små korn for å få en jevnere og mer smørbar konsistens. Finhakket reddik gir pepperaktig friskhet, mens gressløk tilfører en mild løksmak. Resultatet er en enkel og rask dipp som passer like godt på varme poteter som på grovt brød eller som tilbehør til en helgefrokost.

Ingredienser
Hoveddel
- 3 dl cottage cheese – moses lett
- 2 ss gresk yoghurt – eller rømme
- 5 stk reddik – finhakkes
- 2 ss fersk gressløk – finhakkes
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts pepper
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Forbered grønnsakene
Skyll reddik (5 stk) og skjær bort endene. Finhakk dem i små biter.
Skyll og tørk fersk gressløk (2 ss) før du finhakker den. - Mos cottage cheesen
Ha cottage cheese (3 dl) i en bolle.
Bruk en gaffel til å mose den slik at kornene brytes lett opp.
Rør inn gresk yoghurt (2 ss) eller rømme til konsistensen blir litt glattere. - Bland inn grønnsakene
Vend inn de finhakkede reddikene og gressløken.
Rør godt så alt fordeles jevnt. - Smak til
Tilsett salt (0,5 ts) og nymalt svart pepper (0,25 ts).
Rør og juster smaken etter eget ønske. - Serveringsforslag
Nydelig på varme kokte poteter, på grovt brød, som pålegg eller som frisk dipp til grønnsaker eller spekemat.