Pinnekjøtt fried rice, Norsk juleklassiker møter asiatisk hverdagsfavoritt

Pinnekjøtt fried rice er en genial måte å bruke opp rester av pinnekjøtt etter jul, og samtidig lage en rask, smakfull og moderne middag. Den salte, røyka smaken fra pinnekjøttet fungerer overraskende godt sammen med ris, egg, soyasaus og aromatiske grønnsaker. Dette er en rett som går raskt å lage, krever få ingredienser og gir nytt liv til restemat på en måte som både føles kjent og ny på samme tid. Perfekt som hverdagsmiddag i romjula eller som helgemat når du vil rydde kjøleskapet.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
a-clean--minimal-food-photograph-of-norwegian-pull (1)

Ingredienser

Hoveddel

  • 500 g jasminriskald, helst fra dagen før
  • 300 g pinnekjøttferdig utvannet, kokt og renset for bein
  • 3 stk eggromtemperert
  • 1 stk gul løkskrelt og finhakket
  • 2 fedd hvitløkskrelt og finhakket
  • 1 stk gulrøtterskrelt og kuttet i små terninger
  • 3 stk vårløkfinsnittet
  • 3 ss raps/solsikke/olivenoljetil steking
  • 2 ss soyasaus
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts sukker
  • 10 g koriander
  • 1 ts sesamolje

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered råvarene

    Rens pinnekjøtt (300 g)for bein og skjær kjøttet i små biter. Skrell gul løk (1 stk) , hvitløk (2 fedd)og gulrøtter (1 stk). Finhakk løk og hvitløk, og kutt gulrot i små terninger. Snitt vårløk (3 stk)i tynne skiver. Hakk koriander (10 g)grovt hvis dere har

  2. Stek pinnekjøttet

    Varm stekepannen eller woken på middels høy varme.

    Tilsett raps/solsikke/olivenolje (1 ss) olje og stek pinnekjøttet til det blir lett sprøtt i kantene.

    Ta kjøttet ut av pannen og sett til side.

  3. Stek grønnsakene

    Ha resten av raps/solsikke/olivenolje (2 ss)i pannen.

    Tilsett løk og gulrot og stek i 2–3 minutter til løken er myk.

    Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sekunder under omrøring.

  4. Tilsett egg

    Skyv grønnsakene til siden av pannen.

    Knekk eggene rett i pannen og rør dem lett sammen.

    La egg (3 stk)sette seg litt før de blandes med grønnsakene.

  5. Stek ris

    Tilsett jasminris (500 g) i pannen.

    Bryt opp risgrynene med stekespaden og stek på høy varme i 3–4 minutter til risen er gjennomvarm og lett sprø.

  6. Smak til og fullfør

    Ha pinnekjøttet tilbake i pannen.

    Tilsett soyasaus (2 ss), sukker (0,5 ts), pepper (0,5 ts)og sesamolje (1 ts) .

    Vend godt sammen.

    Smak til og juster eventuelt med mer soyasaus.

    Avslutt med vårløk og koriander.