Philly Cheese Steak Sloppy Joes
Denne oppskriften kombinerer alt du elsker med en Philly Cheese Steak og en klassisk Sloppy Joe. Den fyldige kjøttblandingen lages med smør, løk, grønn paprika og sopp, og får en kremete saus med kjøttkraft, ketchup og Worcestershire-saus. Deretter vendes alt sammen med smeltet provolone som gjør blandingen ekstra saftig og smakfull. Serveres i varme, ristede briocheboller som absorberer akkurat passe med saus uten å falle fra hverandre. Perfekt til både familiekveld og uformelle sammenkomster.

Ingredienser
Hoveddel
- 500 g kjøttdeig av storfe
- 2 ss meierismør
- 1 stk gul løk – finhakket
- 1 stk grønn paprika – hakket
- 200 g champignon – finhakket
- 2 ss ketchup
- 1 ss worcestershire-saus
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1 ss maisstivelse
- 2,5 dl kjøttbuljong – fra terning eller fond
- 6 stk hamburgerbrød – delt og lett ristet
- 200 g provoloneost – evt. jarlsberg, gouda
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Brun kjøttet
Varm opp stekepannen på middels høy varme.
Ha i kjøttdeig av storfe (500 g) og la den ligge urørt i ca. 2 min til den får en mørk stekeskorpe.
Bryt deretter opp kjøttet i mindre biter og brun videre til alt er godt stekt.
Ta kjøttet ut av pannen, men la fettet bli igjen. - Surr grønnsakene
Tilsett meierismør (2 ss) i samme panne.
Når smøret har smeltet, ha i finhakket gul løk (1 stk), hakket grønn paprika (1 stk) og champignon (200 g).
La det ligge i ro i ca. 2 min for å få litt farge, rør, og gjenta prosessen en gang til slik at grønnsakene karamelliseres lett. - Lag sausen
Visp sammen kjøttbuljong (2.5 dl) og maisstivelse (1 ss) i en liten bolle til jevn blanding.
Hell kjøttet tilbake i pannen.
Tilsett ketchup (2 ss), worcestershire-saus (1 ss), salt (0.5 ts), pepper (0.5 ts) og buljongblandingen.
Rør godt sammen og la det småkoke i ca. 5 min til sausen tykner og det bare er litt væske igjen i bunnen. - Smelt inn osten
Skru av varmen og tilsett halvparten av provoloneost (200 g) i biter.
Rør til den er smeltet inn i blandingen.
Tilsett mer ost etter smak til blandingen er kremete og tråaktig. - Rist brødene
Del hamburgerbrød (6 stk) i to og rist dem lett i tørr panne eller brødrister til de er gylne og sprø på innsiden.
- Monter sandwichene
Fordel den varme kjøttblandingen på de ristede brødbunnene, topp med resten av osten hvis ønsket, og legg på toppen av brødet.
Server straks mens de er varme og osten fortsatt smeltet. - Serveringsforslag
Server gjerne med ovnsbakte potetbåter, syltet agurk eller en frisk coleslaw.
En kald øl eller root beer passer perfekt som drikke til denne klassikeren.
Kilde
Sabrina Snyder – dinnerthendessert