Philly Cheese Steak Sloppy Joes

Denne oppskriften kombinerer alt du elsker med en Philly Cheese Steak og en klassisk Sloppy Joe. Den fyldige kjøttblandingen lages med smør, løk, grønn paprika og sopp, og får en kremete saus med kjøttkraft, ketchup og Worcestershire-saus. Deretter vendes alt sammen med smeltet provolone som gjør blandingen ekstra saftig og smakfull. Serveres i varme, ristede briocheboller som absorberer akkurat passe med saus uten å falle fra hverandre. Perfekt til både familiekveld og uformelle sammenkomster.

Tid
30 min
Porsjoner
6
Vanskelighetsgrad
EASY
philly-cheese-steak-sloppy-joe

Ingredienser

Hoveddel

  • 500 g kjøttdeig av storfe
  • 2 ss meierismør
  • 1 stk gul løkfinhakket
  • 1 stk grønn paprikahakket
  • 200 g champignonfinhakket
  • 2 ss ketchup
  • 1 ss worcestershire-saus
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss maisstivelse
  • 2,5 dl kjøttbuljongfra terning eller fond
  • 6 stk hamburgerbrøddelt og lett ristet
  • 200 g provoloneostevt. jarlsberg, gouda

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Brun kjøttet

    Varm opp stekepannen på middels høy varme.

    Ha i kjøttdeig av storfe (500 g) og la den ligge urørt i ca. 2 min til den får en mørk stekeskorpe.

    Bryt deretter opp kjøttet i mindre biter og brun videre til alt er godt stekt.

    Ta kjøttet ut av pannen, men la fettet bli igjen.

  2. Surr grønnsakene

    Tilsett meierismør (2 ss) i samme panne.

    Når smøret har smeltet, ha i finhakket gul løk (1 stk), hakket grønn paprika (1 stk) og champignon (200 g).

    La det ligge i ro i ca. 2 min for å få litt farge, rør, og gjenta prosessen en gang til slik at grønnsakene karamelliseres lett.

  3. Lag sausen

    Visp sammen kjøttbuljong (2.5 dl) og maisstivelse (1 ss) i en liten bolle til jevn blanding.

    Hell kjøttet tilbake i pannen.

    Tilsett ketchup (2 ss), worcestershire-saus (1 ss), salt (0.5 ts), pepper (0.5 ts) og buljongblandingen.

    Rør godt sammen og la det småkoke i ca. 5 min til sausen tykner og det bare er litt væske igjen i bunnen.

  4. Smelt inn osten

    Skru av varmen og tilsett halvparten av provoloneost (200 g) i biter.

    Rør til den er smeltet inn i blandingen.

    Tilsett mer ost etter smak til blandingen er kremete og tråaktig.

  5. Rist brødene

    Del hamburgerbrød (6 stk) i to og rist dem lett i tørr panne eller brødrister til de er gylne og sprø på innsiden.

  6. Monter sandwichene

    Fordel den varme kjøttblandingen på de ristede brødbunnene, topp med resten av osten hvis ønsket, og legg på toppen av brødet.

    Server straks mens de er varme og osten fortsatt smeltet.

  7. Serveringsforslag

    Server gjerne med ovnsbakte potetbåter, syltet agurk eller en frisk coleslaw.

    En kald øl eller root beer passer perfekt som drikke til denne klassikeren.

Kilde

Sabrina Snyderdinnerthendessert