Pepperrotkrem
Pepperrotkrem er et friskt og luftig tilbehør som gir et lite kick til både kjøtt og fisk. Den syrlige smaken fra sitron og den skarpe pepperroten balanseres med kremet rømme og et hint av frisk timian.
Tid
10 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY

Ingredienser
Pepperrotkrem
- 1 dl seterrømme
- 1 ss fersk pepperrot – revet
- 0,5 ts sitronsaft
- 0,5 ss timian – finhakket
- 0,5 ts flaksalt
- 1 ts sukker
Fremgangsmåte
Pepperrotkrem
- Pisk basen
Ha seterrømme (1 dl) i en liten bolle og pisk til luftig konsistens.
- Tilsett pepperrot
Riv fersk pepperrot (1 ss) fint og pisk den inn i rømmen.
- Smakstilsetning
Vend inn sitronsaft (0.5 ts), sukker (1 ts), finhakket timian (0.5 ss) og flaksalt (0.5 ts).
- Server
Ha kremen i en liten skål og pynt gjerne med ekstra timian før servering.
Serveringsforslag:
Passer perfekt som tilbehør til lammeskank, roastbiff, røkelaks, gravet fisk eller som en frisk saus til grønnsaksretter.