Pasta på 20 minutter

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i sjette episode av Hellstrøm rydder opp – hjemme. En rask og smakfull pastarett med bacon, parmesan og erter – klar på 20 minutter.

Tid
20 min
Porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
EASY
3732a7e3-4190-41b0-a4ee-31e260e12f0a

Ingredienser

Hoveddel

  • 100 g bacon
  • 1 ss gressløk
  • 3 ss grønne erter
  • 3 ss parmesan
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk sjalottløk
  • 3 ss rømme
  • 200 g fullkornspasta

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Kok pastaen

    Kok opp rikelig med vann og tilsett salt. Ha i fullkornspasta (200 g) og kok i ca. 9 min. Tilsett finhakket sjalottløk (1 stk) og grønne erter (3 ss) det siste minuttet av koketiden.

  2. Lag sausen

    Sil av vannet på pastaen. Varm opp rømme (3 ss) i en kjele sammen med revet parmesan (3 ss). Rør til osten har smeltet og du har en glatt saus.

  3. Sprøstek bacon

    Stek bacon (100 g) i en panne til det er sprøtt og gyllent.

  4. Bland pasta og saus

    Vend den nykokte pastaen inn i den varme rømmesausen. Smak til med salt (0.5 ts) og pepper (0.5 ts).

  5. Server retten

    Anrett pastaen på varme tallerkener, legg bacon på toppen og strø over finhakket gressløk (1 ss) før servering.