Pannestekt laks med risotto
Saftig pannestekt laks servert med kremet risotto, asparges og tomater.

Ingredienser
Laks
- 1 ss olivenolje
- 1 klype pepper
- 450 g laksefilet
- 1 klype salt
Risotto
- 1 ss meierismør
- 7 dl kylling-/hønse-buljong
- 1 stk hvitløk
- 1 ss sitronsaft (valgfritt)
- 1 ss olivenolje
- 50 g parmesan
- 1 klype pepper (valgfritt)
- 2 dl risotto-ris
- 1 klype salt (valgfritt)
- 2 stk sjalottløk
- 1 dl hvitvin – Evt .øk mengden med kraft
Tilbehør
- 12 stk miniasparges
- 8 stk cherrytomater (valgfritt)
Fremgangsmåte
Laks
- Klargjør laksen
Pensle laksefilet (450 g) med olivenolje (1 ss) og krydre med salt (1 klype) og pepper (1 klype).
- Stek laksen
Stek laksestykkene i en grill- eller stekepanne på middels varme, ca. 3 min på hver side, til de så vidt er gjennomstekte.
Alternativt kan de bakes i ovn på 200 °C i ca. 10 min.
La fisken hvile noen minutter før servering.
Risotto
- Start risottoen
Fres hakket sjalottløk (2 stk) og hvitløk (1 stk) i litt smør i en kjele til løken er blank.
- Tilsett ris og vin
Rør inn risottoris (2 dl) og la det surre i noen minutter.
Tilsett hvitvin (1 dl) og la det koke nesten helt inn. - Spe med kraft
Spe gradvis med varm kylling-/hønse-buljong (7 dl) litt av gangen mens du rører godt.
Fortsett til risen er al dente og konsistensen er kremet. - Fullfør risottoen
Rør inn parmesan (50 g), meierismør (1 ss) og olivenolje (1 ss).
Smak til med sitronsaft (1 ss), salt (1 klype) og pepper (1 klype).
Tilbehør
- Kok asparges
Kok miniasparges (12 stk) i lettsaltet vann i ca. 3 min til de er møre, men fortsatt sprø.
- Stek tomater (valgfritt)
Halver og stek cherrytomater (8 stk) raskt i panne for å bruke som tilbehør dersom du ikke har konfiserte tomater.
Kilde
Trine Sandberg – Trines matblogg