Pannestekt laks med risotto

Saftig pannestekt laks servert med kremet risotto, asparges og tomater.

Tid
50 min
Porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
MEDIUM
risotto-salmon

Ingredienser

Laks

  • 1 ss olivenolje
  • 1 klype pepper
  • 450 g laksefilet
  • 1 klype salt

Risotto

  • 1 ss meierismør
  • 7 dl kylling-/hønse-buljong
  • 1 stk hvitløk
  • 1 ss sitronsaft (valgfritt)
  • 1 ss olivenolje
  • 50 g parmesan
  • 1 klype pepper (valgfritt)
  • 2 dl risotto-ris
  • 1 klype salt (valgfritt)
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 dl hvitvinEvt .øk mengden med kraft

Tilbehør

  • 12 stk miniasparges
  • 8 stk cherrytomater (valgfritt)

Fremgangsmåte

Laks

  1. Klargjør laksen

    Pensle laksefilet (450 g) med olivenolje (1 ss) og krydre med salt (1 klype) og pepper (1 klype).

  2. Stek laksen

    Stek laksestykkene i en grill- eller stekepanne på middels varme, ca. 3 min på hver side, til de så vidt er gjennomstekte.

    Alternativt kan de bakes i ovn på 200 °C i ca. 10 min.

    La fisken hvile noen minutter før servering.

Risotto

  1. Start risottoen

    Fres hakket sjalottløk (2 stk) og hvitløk (1 stk) i litt smør i en kjele til løken er blank.

  2. Tilsett ris og vin

    Rør inn risottoris (2 dl) og la det surre i noen minutter.

    Tilsett hvitvin (1 dl) og la det koke nesten helt inn.

  3. Spe med kraft

    Spe gradvis med varm kylling-/hønse-buljong (7 dl) litt av gangen mens du rører godt.

    Fortsett til risen er al dente og konsistensen er kremet.

  4. Fullfør risottoen

    Rør inn parmesan (50 g), meierismør (1 ss) og olivenolje (1 ss).

    Smak til med sitronsaft (1 ss), salt (1 klype) og pepper (1 klype).

Tilbehør

  1. Kok asparges

    Kok miniasparges (12 stk) i lettsaltet vann i ca. 3 min til de er møre, men fortsatt sprø.

  2. Stek tomater (valgfritt)

    Halver og stek cherrytomater (8 stk) raskt i panne for å bruke som tilbehør dersom du ikke har konfiserte tomater.

Kilde

Trine SandbergTrines matblogg