Panert kylling med potetmos og mizeria

En klassisk middagsrett med sprø panert kylling, kremet potetmos og frisk polsk mizeria-salat.

Tid
45 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
breaded-chicken-with-mashed-potatoes

Ingredienser

Panert kylling

  • 2 stk kyllingfilet2 store eller 4 små
  • 2 stk egg
  • 50 g panko (brødsmuler uten skorpe)
  • 15 g parmesan
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl solsikkeolje
  • 50 g hvetemel

Potetmos

  • 2 ss meierismør
  • 2 dl melk
  • 0,25 ts muskatnøtt
  • 0,5 ts pepper
  • 10 stk potetermelen potetsort
  • 0,5 ts salt

Mizeria

  • 450 g agurk
  • 1 bunt dill
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 klype pepper
  • 1 klype salt
  • 2,5 ss rømme
  • 1 klype sukker (valgfritt)

Fremgangsmåte

Panert kylling

  1. Forbered kyllingen

    Del kyllingfilet (2 stk) i to på langs. Bank dem lett for å jevne ut tykkelsen, og krydre med salt.

  2. Panering

    Ha hvetemel (50 g) blandet med pepper (0.5 ts) i én bolle. Visp egg (2 stk) i en annen bolle. Bland panko (brødsmuler uten skorpe) (50 g), parmesan (15 g) i en tredje bolle. Vend filetene først i mel, så egg, og til slutt panko-blandingen.

  3. Stek kyllingen

    Stek filetene i varm panne med rikelig solsikkeolje (1.5 dl) til de er gylne og gjennomstekte, ca. 2–4 minutter på hver side. Legg på kjøkkenpapir og dryss eventuelt med litt ekstra salt og pepper.

Potetmos

  1. Kok poteter

    Skrell og kok poteter (10 stk) møre. Hell av vannet.

  2. Lag mos

    Varm opp melk (2 dl) nesten til kokepunktet. Mos potetene og rør inn smør (2 ss). Spe med melk litt etter litt. Smak til med salt (0.5 ts), pepper (0.5 ts) og muskatnøtt (0.25 ts).

Mizeria

  1. Forbered agurker

    Skrell og skjær agurk (450 g) i tynne skiver. Dryss over salt (1 klype) og la stå i 5 min. Press ut væsken.

  2. Bland salaten

    Bland agurkene med hakket dill (1 bunt) , rømme (2.5 ss) , sitronsaft (1 ts) og litt sukker (1 klype). Vend inn agurken og smak til med pepper (1 klype). Sett kaldt i minst 30 min før servering.

Kilde

Ukjent