Panert kylling med potetmos og mizeria
En klassisk middagsrett med sprø panert kylling, kremet potetmos og frisk polsk mizeria-salat.

Ingredienser
Panert kylling
- 2 stk kyllingfilet – 2 store eller 4 små
- 2 stk egg
- 50 g panko (brødsmuler uten skorpe)
- 15 g parmesan
- 0,5 ts pepper
- 0,5 ts salt
- 1,5 dl solsikkeolje
- 50 g hvetemel
Potetmos
- 2 ss meierismør
- 2 dl melk
- 0,25 ts muskatnøtt
- 0,5 ts pepper
- 10 stk poteter – melen potetsort
- 0,5 ts salt
Mizeria
- 450 g agurk
- 1 bunt dill
- 1 ts sitronsaft
- 1 klype pepper
- 1 klype salt
- 2,5 ss rømme
- 1 klype sukker (valgfritt)
Fremgangsmåte
Panert kylling
- Forbered kyllingen
Del kyllingfilet (2 stk) i to på langs. Bank dem lett for å jevne ut tykkelsen, og krydre med salt.
- Panering
Ha hvetemel (50 g) blandet med pepper (0.5 ts) i én bolle. Visp egg (2 stk) i en annen bolle. Bland panko (brødsmuler uten skorpe) (50 g), parmesan (15 g) i en tredje bolle. Vend filetene først i mel, så egg, og til slutt panko-blandingen.
- Stek kyllingen
Stek filetene i varm panne med rikelig solsikkeolje (1.5 dl) til de er gylne og gjennomstekte, ca. 2–4 minutter på hver side. Legg på kjøkkenpapir og dryss eventuelt med litt ekstra salt og pepper.
Potetmos
- Kok poteter
Skrell og kok poteter (10 stk) møre. Hell av vannet.
- Lag mos
Varm opp melk (2 dl) nesten til kokepunktet. Mos potetene og rør inn smør (2 ss). Spe med melk litt etter litt. Smak til med salt (0.5 ts), pepper (0.5 ts) og muskatnøtt (0.25 ts).
Mizeria
- Forbered agurker
Skrell og skjær agurk (450 g) i tynne skiver. Dryss over salt (1 klype) og la stå i 5 min. Press ut væsken.
- Bland salaten
Bland agurkene med hakket dill (1 bunt) , rømme (2.5 ss) , sitronsaft (1 ts) og litt sukker (1 klype). Vend inn agurken og smak til med pepper (1 klype). Sett kaldt i minst 30 min før servering.
Kilde
Ukjent