Panang curry med kylling
En kremet og aromatisk thailandsk panang curry med saftig kylling, fargerike paprika og en rik saus av kokosmelk, peanøttsmør og panang currypaste. Frisk limesaft og basilikum gir retten en balansert og fyldig smak. Serveres med jasminris og toppes med sprø peanøtter og vårløk.

Ingredienser
Hoveddel
- 2 ss brunt sukker
- 3 stk kyllingfilet
- 2,5 dl kylling-/hønse-buljong
- 4 dl kokosmelk
- 1 ss maisstivelse – maizena
- 1 ss fiskesaus
- 1 bunt fersk basilikum – thaibasilikum hvis du har
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss ingefærpaste – evt. finrevet fersk ingefær
- 4 dl jasminris
- 1 stk lime – saft
- 2 ss panang currypaste
- 2 g peanøttsmør – gjerne uten sukker
- 2 ss peanøtter – helst uten salt
- 1 klype pepper
- 1 stk rød paprika
- 1 klype salt
- 2 stk vårløk
- 2 ss solsikke/raps/stekeolje
- 3 ss vann – kaldt
- 1 stk gul paprika
- 1 stk gul løk
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Stek kyllingen
Varm opp solsikke/raps/stekeolje (2 ss) i en stor stekepanne eller wok på middels høy varme. Kutt opp kyllingfilet (3 stk) i biter.
Ha i kyllingbitene, krydre med salt (1 klype) og pepper (1 klype), og stek i ca. 5 min til de er gyldne på utsiden (de blir ferdigkokt senere). - Tilsett grønnsaker og curry paste
Ha i gul løk (1 stk) , rød paprika (1 stk), gul paprika (1 stk), hvitløk (2 fedd), ingefærpaste (1 ss) og panang currypaste (2 ss).
Stek videre i ca. 3 min, rør jevnlig så currypasten blander seg godt med kylling og grønnsaker. - Kok sammen sausen
Tilsett peanøttsmør (2 g), kylling-/hønse-buljong (2.5 dl), kokosmelk (4 dl), fiskesaus (1 ss), saften fra lime (1 stk), brunt sukker (2 ss) og fersk basilikum (1 bunt).
Rør godt sammen, kok opp, og senk varmen.
La det småkoke i ca. 8 min minutter til sausen har redusert litt og kyllingen er gjennomkokt. - Tykkere saus (valgfritt)
Bland maisstivelse (1 ss) og kaldt vann (3 ss) til en jevning.
Hell den sakte i curryen mens du rører, til du får ønsket tykkelse.
Du trenger ikke bruke alt. - Kok jasminris
Skyll jasminris (4 dl) i kaldt vann til vannet er klart.
Ha risen i en kjele med vann etter pakkens anvisning (vanligvis ca. 1,5 deler vann per del ris).
Kok opp, skru ned varmen, legg på lokk og la småkoke i ca. 12 min til vannet er absorbert.
Ta av varmen og la hvile under lokk i 5 min før servering. - Servering
Server curryen rykende varm med kokt jasminris.
Topp med hakkede peanøtter (2 ss), vårløk (2 stk) og friske basilikumblader.