Panang curry med kylling

En kremet og aromatisk thailandsk panang curry med saftig kylling, fargerike paprika og en rik saus av kokosmelk, peanøttsmør og panang currypaste. Frisk limesaft og basilikum gir retten en balansert og fyldig smak. Serveres med jasminris og toppes med sprø peanøtter og vårløk.

Tid
40 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
6898d5a80e75a

Ingredienser

Hoveddel

  • 2 ss brunt sukker
  • 3 stk kyllingfilet
  • 2,5 dl kylling-/hønse-buljong
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 ss maisstivelsemaizena
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 bunt fersk basilikumthaibasilikum hvis du har
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefærpasteevt. finrevet fersk ingefær
  • 4 dl jasminris
  • 1 stk limesaft
  • 2 ss panang currypaste
  • 2 g peanøttsmørgjerne uten sukker
  • 2 ss peanøtterhelst uten salt
  • 1 klype pepper
  • 1 stk rød paprika
  • 1 klype salt
  • 2 stk vårløk
  • 2 ss solsikke/raps/stekeolje
  • 3 ss vannkaldt
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk gul løk

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Stek kyllingen

    Varm opp solsikke/raps/stekeolje (2 ss) i en stor stekepanne eller wok på middels høy varme. Kutt opp kyllingfilet (3 stk) i biter.

    Ha i kyllingbitene, krydre med salt (1 klype) og pepper (1 klype), og stek i ca. 5 min til de er gyldne på utsiden (de blir ferdigkokt senere).

  2. Tilsett grønnsaker og curry paste

    Ha i gul løk (1 stk) , rød paprika (1 stk), gul paprika (1 stk), hvitløk (2 fedd), ingefærpaste (1 ss) og panang currypaste (2 ss).

    Stek videre i ca. 3 min, rør jevnlig så currypasten blander seg godt med kylling og grønnsaker.

  3. Kok sammen sausen

    Tilsett peanøttsmør (2 g), kylling-/hønse-buljong (2.5 dl), kokosmelk (4 dl), fiskesaus (1 ss), saften fra lime (1 stk), brunt sukker (2 ss) og fersk basilikum (1 bunt).

    Rør godt sammen, kok opp, og senk varmen.

    La det småkoke i ca. 8 min minutter til sausen har redusert litt og kyllingen er gjennomkokt.

  4. Tykkere saus (valgfritt)

    Bland maisstivelse (1 ss) og kaldt vann (3 ss) til en jevning.

    Hell den sakte i curryen mens du rører, til du får ønsket tykkelse.

    Du trenger ikke bruke alt.

  5. Kok jasminris

    Skyll jasminris (4 dl) i kaldt vann til vannet er klart.

    Ha risen i en kjele med vann etter pakkens anvisning (vanligvis ca. 1,5 deler vann per del ris).

    Kok opp, skru ned varmen, legg på lokk og la småkoke i ca. 12 min til vannet er absorbert.

    Ta av varmen og la hvile under lokk i 5 min før servering.

  6. Servering

    Server curryen rykende varm med kokt jasminris.

    Topp med hakkede peanøtter (2 ss), vårløk (2 stk) og friske basilikumblader.