Ostekakedessert med pepperkaker og multer
Denne desserten smaker av jul fra første skje. Sprø, krydrede pepperkaker danner en enkel bunn, toppet med en luftig ostekrem av pisket kremfløte, kremost, vanilje og litt sitron for friskhet. Søt og aromatisk multesyltetøy gir perfekt syrlighet og kontrast. Serveres i porsjonsglass slik at alle lagene synes. En rask og ukomplisert dessert som fremdeles føles som noe spesielt, og som passer godt både på julaften og resten av vinteren.

Ingredienser
Hoveddel
- 15 stk pepperkaker
- 1,5 dl kremfløte
- 200 g kremost – naturell, romtemperert
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss melis – siktet
- 1 ts vaniljepulver – evt. vaniljesukker
- 1 ts kanel – til dryss
- 150 g multesyltetøy – evt. nyrørte multer
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Knus pepperkakene
Legg pepperkaker (15 stk) i en frysepose og knus dem grovt med hånden eller en kjevle til små biter som gir en sprø bunn.
- Fordel pepperkakesmulene
Ha de knuste pepperkakene i bunnen av hvert porsjonsglass og press dem lett ned med baksiden av en skje.
- Pisk fløten
Hell kremfløte (1,5 dl) i en bolle og pisk den med håndmikser til myk krem, akkurat nok til at den holder form uten å bli kornete.
- Rør sammen ostekremen
Ha den romtempererte kremost (200 g) i en bolle og rør den glatt.
Tilsett melis (2 ss), vaniljepulver (1 ts) og ferskpresset sitronsaft (1 ss).
Bland godt til en jevn og myk krem. - Vend inn den piskede kremen
Vend den piskede fløten forsiktig inn i osteblandingen med en slikkepott til du får en luftig ostekrem.
- Legg på ostekremen
Fordel ostekremen over pepperkakebunnen i porsjonsglassene.
Bruk skje for å jevne overflaten. - Topp med multer
Ha multesyltetøy (150 g) (eller nyrørte multer) over ostekremen og fordel det jevnt i hvert glass.
- Dryss kanel
Dryss et tynt lag av kanel (1 ts) på toppen av hvert glass for ekstra julesmak.
- Serveringsforslag
Server desserten rett fra kjøleskapet, gjerne med litt ekstra pepperkakesmuler på toppen for ekstra crunch.
En liten kvist frisk mynte kan også legges på for farge.