Ostekakedessert med pepperkaker og multer

Denne desserten smaker av jul fra første skje. Sprø, krydrede pepperkaker danner en enkel bunn, toppet med en luftig ostekrem av pisket kremfløte, kremost, vanilje og litt sitron for friskhet. Søt og aromatisk multesyltetøy gir perfekt syrlighet og kontrast. Serveres i porsjonsglass slik at alle lagene synes. En rask og ukomplisert dessert som fremdeles føles som noe spesielt, og som passer godt både på julaften og resten av vinteren.

Tid
20 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
christmas-dessert-in-glass-jars--layered-cheesecak

Ingredienser

Hoveddel

  • 15 stk pepperkaker
  • 1,5 dl kremfløte
  • 200 g kremostnaturell, romtemperert
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss melissiktet
  • 1 ts vaniljepulverevt. vaniljesukker
  • 1 ts kaneltil dryss
  • 150 g multesyltetøyevt. nyrørte multer

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Knus pepperkakene

    Legg pepperkaker (15 stk) i en frysepose og knus dem grovt med hånden eller en kjevle til små biter som gir en sprø bunn.

  2. Fordel pepperkakesmulene

    Ha de knuste pepperkakene i bunnen av hvert porsjonsglass og press dem lett ned med baksiden av en skje.

  3. Pisk fløten

    Hell kremfløte (1,5 dl) i en bolle og pisk den med håndmikser til myk krem, akkurat nok til at den holder form uten å bli kornete.

  4. Rør sammen ostekremen

    Ha den romtempererte kremost (200 g) i en bolle og rør den glatt.

    Tilsett melis (2 ss), vaniljepulver (1 ts) og ferskpresset sitronsaft (1 ss).

    Bland godt til en jevn og myk krem.

  5. Vend inn den piskede kremen

    Vend den piskede fløten forsiktig inn i osteblandingen med en slikkepott til du får en luftig ostekrem.

  6. Legg på ostekremen

    Fordel ostekremen over pepperkakebunnen i porsjonsglassene.

    Bruk skje for å jevne overflaten.

  7. Topp med multer

    Ha multesyltetøy (150 g) (eller nyrørte multer) over ostekremen og fordel det jevnt i hvert glass.

  8. Dryss kanel

    Dryss et tynt lag av kanel (1 ts) på toppen av hvert glass for ekstra julesmak.

  9. Serveringsforslag

    Server desserten rett fra kjøleskapet, gjerne med litt ekstra pepperkakesmuler på toppen for ekstra crunch.

    En liten kvist frisk mynte kan også legges på for farge.