Oldemors pannekaker

Tynne, delikate pannekaker laget med fløtemelk og servert med bringebærsyltetøy, pisket krem og hakkede mandler. Perfekt til dessert eller kaffekosen.

Tid
1:20 t
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
bdc82622-e266-4287-a88b-9ee05058be24 (1)

Ingredienser

Hoveddel

  • 100 g mandler
  • 1 ts bakepulver
  • 1,5 ss meierismør
  • 6 kopp fløtemelk50% fløte 50% melk
  • 2 stk egg
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl bringebærsyltetøy
  • 1 ss sukker
  • 3 kopp hvetemelsmå

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Lag røren

    Sikt hvetemel (3 kopp) i en bolle. Pisk egg (2 stk) godt og bland dem forsiktig inn i melet. Rør deretter inn det smeltede, lunkne meierismør (1.5 ss)

    La røren svelle i 1 time

  2. Stek pannekakene

    Rett før stekingen blander du inn bakepulver (1 ts) , varm stekepannen og pensle den med smeltet smør. Stek tynne pannekaker - stek bare på èn side.

  3. Servering

    Legg pannekakene lagvis på et varmt fat. ha bringebærsyltetøy (1 dl) mellom hvert lag. Pisk kremfløte (3 dl) stivt med sukker (1 ss) og fordel over pannekakene. Topp med hakkede mandler (100 g)