Oldemors pannekaker
Tynne, delikate pannekaker laget med fløtemelk og servert med bringebærsyltetøy, pisket krem og hakkede mandler. Perfekt til dessert eller kaffekosen.
Tid
1:20 t
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY

Ingredienser
Hoveddel
- 100 g mandler
- 1 ts bakepulver
- 1,5 ss meierismør
- 6 kopp fløtemelk – 50% fløte 50% melk
- 2 stk egg
- 3 dl kremfløte
- 1 dl bringebærsyltetøy
- 1 ss sukker
- 3 kopp hvetemel – små
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Lag røren
Sikt hvetemel (3 kopp) i en bolle. Pisk egg (2 stk) godt og bland dem forsiktig inn i melet. Rør deretter inn det smeltede, lunkne meierismør (1.5 ss)
La røren svelle i 1 time
- Stek pannekakene
Rett før stekingen blander du inn bakepulver (1 ts) , varm stekepannen og pensle den med smeltet smør. Stek tynne pannekaker - stek bare på èn side.
- Servering
Legg pannekakene lagvis på et varmt fat. ha bringebærsyltetøy (1 dl) mellom hvert lag. Pisk kremfløte (3 dl) stivt med sukker (1 ss) og fordel over pannekakene. Topp med hakkede mandler (100 g)