Mongolsk biff (Mongolian Beef)

Mongolian Beef er en rask og smakfull wokrett der tynne skiver oksekjøtt stekes raskt på høy varme og vendes i en blank, søt-salt saus basert på soyasaus, brun sukker, hvitløk og ingefær. Sukkeret karamelliserer lett i sausen og gir kjøttet en klebrig glasering. Retten lages på få minutter og passer perfekt som en enkel middag med ris og grønnsaker. Alt går fort, så ha ingrediensene ferdig oppskåret og utstyret klart før du starter.

Tid
20 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
mongolian-beef

Ingredienser

Hoveddel

  • 450 g mørbradbiffi tynne skiver
  • 40 g maisstivelse
  • 1 ts fersk ingefær
  • 4 fedd hvitløk
  • 120 ml soyasaus
  • 60 ml vann
  • 100 g brunt sukkerpresset lett sammen
  • 2 stilk vårløki tynne skiver
  • 30 ml solsikke/raps/stekeolje
  • 1 ss sesamfrøristes lett
  • 300 g jasminriskokes etter anvisning

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered kjøttet

    Skjær mørbradbiff (450 g) i tynne skiver på tvers av fibrene.

    Vend de tynne skivene i maisstivelse (40 g) i en bolle og rist av overflødig stivelse.

  2. Forbered hvitløk og ingefær

    Finhakk hvitløk (4 fedd) og fersk ingefær (1 ts) slik at de er klare til bruk.

  3. Forbered vårløk

    Skyll vårløk (2 stilk) og skjær den i tynne ringer.

    Sett til side til slutt-topping.

  4. Rist sesamfrø

    Ha sesamfrø (1 ss) i en tørr panne og rist dem lett over middels varme til de får en mild, nøtteaktig duft.

    Sett til side.

  5. Lag sausen

    Varm litt av solsikke/raps/stekeolje (10 ml) i en liten kjele eller panne over middels varme.

    Fres den finhakkede hvitløken og ingefæren til de dufter godt.

    Tilsett soyasaus (120 ml), vann (60 ml) og brunt sukker (100 g).

    Kok opp og la det småkoke til sausen blir lett tykkere.

  6. Stek kjøttet

    Varm resten av solsikke/raps/stekeolje (20 ml) i en stor stekepanne eller wok.

    Stek kjøttet i små porsjoner på høy varme slik at skivene får en rask, gyllen stekeskorpe.

    Ikke overfyll pannen, ellers damper kjøttet.

  7. Bland kjøtt og saus

    Når alt kjøttet er stekt, legg det tilbake i pannen og hell over sausen.

    La alt koke opp og boble slik at kjøttet blir glasert.

  8. Tilsett vårløk og sesamfrø

    Vend inn vårløken.

    Dryss de ristede sesamfrøene over til slutt.

  9. Serveringsforslag

    Server retten over nykokt jasminris (300 g).

    Du kan også legge til dampet broccoli, sukkererter eller bok choy. En frisk limebåt passer godt ved siden av.

Mongolsk biff (Mongolian Beef) oppskrift – Altetende | Matly