Mississippi Kylling i Langtidsgryte

Dette er en saftig og syrlig langtidsrett der kyllinglår får ligge lenge i en gryte med pepperoncini, smør, urter og kraft. Resultatet blir mørt, lettfallet kjøtt i en rik saus som smaker både friskt og fyldig. Retten krever lite arbeid og passer perfekt til potetmos, ris eller en skål grønne bønner. Når alt får stå og småputre i seks timer, utvikles det en balansert blanding av salt, syre og smør som gjør retten vanskelig å legge fra seg. En typisk “sett på og glem”-middag som alltid blir populær.

Tid
6:24 t
Porsjoner
6
Vanskelighetsgrad
EASY
mississippi-style-chicken

Ingredienser

Hoveddel

  • 1 stk gul løkfinhakkes
  • 900 g kyllinglåruten bein og skinn
  • 8 skive jalapeñossyltet, mild
  • 120 ml syltelake fra jalapeñofra glasset
  • 4 fedd hvitløkfinhakkes
  • 170 g usaltet smørkutt i terninger
  • 240 ml kyllingkraftusaltet
  • 60 ml soyasausmild, ikke mørk
  • 2 ss persillefinhakkes
  • 2 ts gressløkfinhakkes
  • 2 ts dillfinhakkes
  • 1 ts salt
  • 1 stk langtidskoker (slow cooker)6–8 liters kapasitet

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered løk og hvitløk

    Skrell gul løk (1 stk) og finhakk den smått.

    Skrell hvitløk (4 fedd) og finhakk dem.

    Sett begge deler til side.

  2. Forbered jalapeño

    Ta ut jalapeños (8 skive) fra glasset.

    Mål samtidig opp syltelake fra jalapeño (120 ml) fra glasset.

  3. Klargjør kyllingen

    Legg kyllinglår (900 g) på skjærefjøl og trim bort store fettbiter om ønskelig.

    De skal ikke skjæres i biter, men brukes hele.

  4. Legg grønnsaker i bunnen av gryten

    Legg den finhakkede løken i bunnen av langtidskokeren som et jevnt lag.

  5. Tilsett kylling og smakstilsetninger

    Legg kyllinglårene oppå løken.

    Fordel jalapeño over kyllingen.

    Dryss den finhakkede hvitløken jevnt utover.

  6. Tilsett smør og væsker

    Fordel usaltet smør (170 g) i terninger oppå kyllingen.

    Mål opp kyllingkraft (240 ml) og hell det over.

    Hell også over jalapeñolaken og soyasaus (60 ml).

  7. Start langtidskokingen

    Sett på lokket og kjør langtidskokeren på lav varme i 6 timer til kyllingen er helt mør og lett kan dras fra hverandre.

  8. Riv kyllingen

    Når koketiden er ferdig, bruk to gafler og dra kyllingkjøttet fra hverandre direkte i gryten.

    Det skal bli trådete og blande seg med sausen.

  9. Tilsett friske urter

    Ha i den finhakkede persille (2 ss), gressløk (2 ts) og dill (2 ts).

    Rør det inn i sausen så urtene fordeles jevnt.

  10. Smak til sausen

    Smak på sausen og rør inn litt salt (1 ts) etter behov.

  11. Server retten

    Løft alt over i en serveringsbolle eller server direkte fra gryten.

  12. Serveringsforslag

    Server med potetmos, kokt ris, stekte grønne bønner eller dampede erter.

    En kurv med varme dinner rolls eller maisbrød er også ypperlig ved siden av.

Kilde

Kia Damonnytimes