Merkels Lasagnegryte i én kjele

Dette er en rett-fram hverdagsfavoritt der hele lasagnen lages i én gryte. Ingen lagdeling, ingen ovn og minimalt oppvask. Resultatet er en fyldig, tomatbasert gryte med kjøttdeig, grønnsaker, knuste lasagneplater og en kremet avslutning med lett matfløte og ost. Smaken sitter som et skudd, og konsistensen blir akkurat passe saftig når platene får trekke direkte i sausen.

Tid
40 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY

Ingredienser

Hoveddel

  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 0,5 stk gul løkskrelt og finhakket
  • 3 stk gulrøtterskrelt og kuttet i små terninger
  • 0,5 stk squashkuttet i måner
  • 2 ss tomatpuré
  • 800 g hermetiske hakkede tomater
  • 4 dl vann
  • 1 terning kjøttbuljong
  • 1 ts paprikakrydder
  • 1 ts oregano (tørket)
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts chilikrydder
  • 1 ts saltsmak til
  • 0,5 ts peppersmak til
  • 12 stk lasagneplaterknekkes i grove biter
  • 2 dl matfløtelett
  • 150 g revet ostlettost
  • 1 ss solsikke/raps/stekeoljetil steking

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered grønnsakene

    Skrell gulrøtter (3 stk) og skjær dem i små terninger.

    Skrell squash (0,5 stk), del den i to, skjær i halvmåner.

    Skrell gul løk (0,5 stk) og finhakk den.

  2. Stek kjøtt og løk

    Varm opp gryten på middels høy varme og ha i solsikke/raps/stekeolje (1 ss).

    Tilsett kjøttdeig av storfe (400 g) og den finhakkede løken.

    Stek mens du deler kjøttet med tresleiv til det er gjennomstekt og lett brunet.

  3. Tilsett grønnsaker og tomatpuré

    Ha gulrotterninger og squashmåner i gryten.

    Tilsett tomatpuré (2 ss) og rør godt slik at alt dekkes og får frese i 1–2 minutter.

  4. Bygg sausen

    Hell i hermetiske hakkede tomater (800 g) og ca. vann (4 dl).

    Smuldre kjøttbuljong (1 terning) rett i gryten.

    Rør godt til buljongen er oppløst.

  5. Krydre gryten

    Tilsett

    • paprikakrydder (1 ts)

    • oregano (tørket) (1 ts)

    • hvitløkspulver (1 ts)

    • chilikrydder (1 ts)

    • salt (1 ts)

    • pepper (0,5 ts).


    Rør grundig slik at krydderet fordeles jevnt.

  6. Tilsett lasagneplatene

    Knekk lasagneplater (12 stk) i grove biter og rør dem inn i gryten.

    Sørg for at bitene presses ned i væsken.

  7. La gryten trekke

    Legg lokk på gryten og la det småkoke på middels lav varme i 8–10 minutter.

    Rør et par ganger underveis slik at platene ikke setter seg fast i bunnen.

  8. Gjør retten kremet

    Ta av lokket og rør inn lett matfløte (2 dl).

    La gryten småkoke uten lokk i 2–3 minutter til konsistensen blir fyldig.

  9. Topp med ost

    Rør inn halvparten av den revet ost (150 g).

    Dryss resten over toppen, legg på lokk og la det stå i 2 minutter til osten er smeltet.

  10. Serveringsforslag

    Server lasagnegryten rykende varm rett fra gryten.

    Den passer godt med en enkel grønn salat eller grove rundstykker ved siden av.

    Litt ekstra sort pepper på toppen er aldri feil.