Marry Me-dipp med spinat og soltørkede tomater
En uimotståelig kremet ovnsdipp som kombinerer smakene fra “Marry Me”-kylling med klassisk spinatdipp. Soltørkede tomater, parmesan, spinat og kremost smelter sammen til en fyldig og aromatisk blanding med gyllen mozzarella på toppen. Perfekt å servere rykende varm med sprø crostini eller ferskt brød.

Ingredienser
Hoveddel
- 1,2 dl soltørkede tomater – i olje, hakket
- 1 ss hvitløk – finhakket
- 1 ss tomatpuré
- 225 g kremost
- 2,4 dl seterrømme
- 170 g spinat
- 50 g parmesan
- 1 ts kryddermiks – oregano, timian, basilikum
- 0,25 ts pepper
- 0,25 ts salt
- 2 ss fersk basilikum
- 110 g mozzarella
- 30 g mozzarella
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Forbered ingrediensene
Hakk soltørkede tomater (1.2 dl) og fersk basilikum (2 ss).
Finhakk hvitløk (1 ss).
Tin og press ut all væske fra spinat (170 g) (hvis du bruker frossen).
Riv parmesan (50 g) og mål opp alle ingredienser. - Surr hvitløk og tomatpuré
Varm opp 1 ss olje fra glasset med soltørkede tomater (1.2 dl) i en ildfast panne på middels varme.
Tilsett finhakket hvitløk og tomatpuré (1 ss), og stek under omrøring i 2–3 minutter til hvitløken dufter og tomatpuréen mørkner litt i fargen. - Lag den kremete blandingen
Trekk pannen av varmen. Tilsett kremost (225 g) i terninger og seterrømme (2.4 dl), og visp eller rør til en jevn og myk saus.
- Bland inn grønnsaker og ost
Rør inn den pressede spinaten, revet parmesan, kryddermiks (1 ts), pepper (0.25 ts), salt (0.25 ts), hakkede soltørkede tomater og mozzarella (110 g).
Bland godt så alt fordeles jevnt. - Stek dippen
Fordel blandingen jevnt i pannen. Strø resten av mozzarella (30 g) over toppen.
Stek midt i ovnen på 190 °C i 8–10 minutter til osten smelter og kantene bobler.
Sett deretter ovnen på grillfunksjon og stek videre i 3–5 minutter til overflaten er gyllen og lett brunet. - Topp og server
Ta pannen ut av ovnen, og dryss over hakket basilikum. Server umiddelbart med crostini eller baguetteskiver.
Server rykende varm rett fra pannen.
Dypp crostini, chips, grønnsaksstaver eller grillet brød i den kremete dippen.
Passer også som forrett til italienske middager eller som snacks til vin- og tapasbord.