Mango lassi a la Edvard

En fyldig, smakfull drikk eller dessert med opprinnelse i India.

Tid
20 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
IMG_1659

Ingredienser

Hoveddel

  • 4 stk isbiter
  • 280 g mangoi biter
  • 1 dl melk
  • 1 klype pistasjnøtterevt. mandler, hakkes
  • 175 g naturell yoghurt
  • 1,5 ss sukkeretter smak

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Tilberedning

    Vær nøye med å finne moden mango (280 g) (hermetisk eller frossent fruktkjøtt kan brukes). Alle ingrediensene du bruker skal være avkjølt.

  2. Kjør i blender

    Putt oppskåret mango (280 g) sukker (1.5 ss) , melk (1 dl) og isbiter (4 stk) i en blender. Bland det til massen er glatt, og det ikke er noen fiber igjen av fruktkjøttet. Tilsett naturell yoghurt (175 g) og fortsett å blande massen til den er glatt (ikke for mye, da blir den slimete).

  3. Smak til

    Smak og juster ingrediensene. Noen liker litt kardemomme i. Vil du ha den søtere, tilsett mer mango. Er den for syrlig, tilsetter du mer melk (evt. fløte) eller isbiter (4 stk). Den skal være tykk, men du skal kunne helle den lett i et serveringsglass, og den skal ha drikkekonsistens.

  4. Pynt

    Bruk pistasjnøtter (1 klype) (mandler) som garnityr på toppen. Et mynteblad gjør seg. Så er det bare å nyte!