Mango lassi a la Edvard
En fyldig, smakfull drikk eller dessert med opprinnelse i India.
Ingredienser
Hoveddel
- 4 stk isbiter
- 280 g mango – i biter
- 1 dl melk
- 1 klype pistasjnøtter – evt. mandler, hakkes
- 175 g naturell yoghurt
- 1,5 ss sukker – etter smak
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Tilberedning
Vær nøye med å finne moden mango (280 g) (hermetisk eller frossent fruktkjøtt kan brukes). Alle ingrediensene du bruker skal være avkjølt.
- Kjør i blender
Putt oppskåret mango (280 g) sukker (1.5 ss) , melk (1 dl) og isbiter (4 stk) i en blender. Bland det til massen er glatt, og det ikke er noen fiber igjen av fruktkjøttet. Tilsett naturell yoghurt (175 g) og fortsett å blande massen til den er glatt (ikke for mye, da blir den slimete).
- Smak til
Smak og juster ingrediensene. Noen liker litt kardemomme i. Vil du ha den søtere, tilsett mer mango. Er den for syrlig, tilsetter du mer melk (evt. fløte) eller isbiter (4 stk). Den skal være tykk, men du skal kunne helle den lett i et serveringsglass, og den skal ha drikkekonsistens.
- Pynt
Bruk pistasjnøtter (1 klype) (mandler) som garnityr på toppen. Et mynteblad gjør seg. Så er det bare å nyte!