Lasagnesuppe med pesto og ost
En varmende, kremet suppe som smaker akkurat som lasagne – bare enklere og raskere. Med lasagneplater, tomater, pesto og masse smeltet ost får du en skikkelig comfort food-klassiker i suppeform. Perfekt på en kjølig dag!

Ingredienser
Hoveddel
- 2 ss olivenolje
- 3 fedd hvitløk
- 1 stk gul løk
- 400 g kjøttdeig av storfe – evt. kyllingkjøttdeig
- 2 ss tomatpuré
- 2 boks hermetiske hakkede tomater – à 400 g
- 8 dl grønnsaksbuljong – evt. kyllingbuljong
- 2 ts hakkede urter (timian, basilikum, oregano) – tørkede
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 8 stk lasagneplater
- 2 dl kremfløte – evt. matfølte
- 3 ss pesto – grønn
- 150 g mozzarella
- 50 g parmesan
- 1 bunt fersk basilikum – til servering
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Forbered grønnsakene
Skrell og finhakk gul løk (1 stk). Skrell hvitløk (3 fedd) og hakk dem fint. Sett til side.
- Stek grønnsaker og kjøtt
Varm opp olivenolje (2 ss) i en stor kjele. Fres løk og hvitløk til mykt. Tilsett kjøttdeig av storfe (400 g) og stek til det er brunet.
- Bygg suppen
Rør inn tomatpuré (2 ss) og la det frese et minutt. Tilsett hermetiske hakkede tomater (2 boks), grønnsaksbuljong (8 dl) og tørkede hakkede urter (timian, basilikum, oregano) (2 ts). Smak til med salt (1 ts) og pepper (0.5 ts). La det småkoke i 10 min.
- Kok pastaen
Knekk lasagneplater (8 stk) i grove biter og legg i suppen. La koke i ca. 10–12 minutter til pastaen er al dente.
- Gjør den kremet
Senk varmen og rør inn kremfløte (2 dl) og pesto (3 ss). La alt småputre i 2–3 minutter.
- Tilsett ost
Rør inn revet mozzarella (150 g) og parmesan (50 g) rett før servering, slik at suppen blir ostete og fyldig.
- Server
Øs opp i skåler, topp med fersk basilikum (1 bunt) og eventuelt litt ekstra parmesan og pesto. Server med godt brød.