Lasagnesuppe med pesto og ost

En varmende, kremet suppe som smaker akkurat som lasagne – bare enklere og raskere. Med lasagneplater, tomater, pesto og masse smeltet ost får du en skikkelig comfort food-klassiker i suppeform. Perfekt på en kjølig dag!

Tid
35 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
lasagnesuppe

Ingredienser

Hoveddel

  • 2 ss olivenolje
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk gul løk
  • 400 g kjøttdeig av storfeevt. kyllingkjøttdeig
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 boks hermetiske hakkede tomaterà 400 g
  • 8 dl grønnsaksbuljongevt. kyllingbuljong
  • 2 ts hakkede urter (timian, basilikum, oregano)tørkede
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 8 stk lasagneplater
  • 2 dl kremfløteevt. matfølte
  • 3 ss pestogrønn
  • 150 g mozzarella
  • 50 g parmesan
  • 1 bunt fersk basilikumtil servering

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered grønnsakene
    • Skrell og finhakk gul løk (1 stk). Skrell hvitløk (3 fedd) og hakk dem fint. Sett til side.

  2. Stek grønnsaker og kjøtt
    • Varm opp olivenolje (2 ss) i en stor kjele. Fres løk og hvitløk til mykt. Tilsett kjøttdeig av storfe (400 g) og stek til det er brunet.

  3. Bygg suppen
    • Rør inn tomatpuré (2 ss) og la det frese et minutt. Tilsett hermetiske hakkede tomater (2 boks), grønnsaksbuljong (8 dl) og tørkede hakkede urter (timian, basilikum, oregano) (2 ts). Smak til med salt (1 ts) og pepper (0.5 ts). La det småkoke i 10 min.

  4. Kok pastaen
    • Knekk lasagneplater (8 stk) i grove biter og legg i suppen. La koke i ca. 10–12 minutter til pastaen er al dente.

  5. Gjør den kremet
    • Senk varmen og rør inn kremfløte (2 dl) og pesto (3 ss). La alt småputre i 2–3 minutter.

  6. Tilsett ost
    • Rør inn revet mozzarella (150 g) og parmesan (50 g) rett før servering, slik at suppen blir ostete og fyldig.

  7. Server
    1. Øs opp i skåler, topp med fersk basilikum (1 bunt) og eventuelt litt ekstra parmesan og pesto. Server med godt brød.