Lakseburger med tzatziki

En rask og enkel fiskeburger med inspirasjon fra Hellas. Saftig lakseburger stekt i panne, servert i grove burgerbrød med kremet tzatziki, frisk ruccola og rødløk. Perfekt som en hverdagsmiddag for hele familien.

Tid
15 min
Porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
EASY
lakseburger

Ingredienser

Lakseburger

  • 2 stk lakseburgerferske eller frosne
  • 2 stk hamburgerbrødhelst grove
  • 35 g ruccula
  • 2 ss tzatziki
  • 0,5 stk rødløki tynne skiver
  • 1 ss solsikke/raps/stekeoljetil steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Fremgangsmåte

Lakseburger

  1. Stek lakseburgerne

    Krydre lakseburger (2 stk) med salt (0.5 ts) og pepper (0.25 ts). Stek i solsikke/raps/stekeolje (1 ss) på middels varme til de er gylne og akkurat gjennomstekte, ca. 1–2 minutter på hver side.

  2. Varm burgerbrødene

    Legg brødene i ovnen på 180 °C i et par minutter slik at de blir lune og sprø.

  3. Monter burgerne

    Del burgerbrødene. Smør bunnen med tzatziki (2 ss), legg på ruccula (35 g), rødløk (0.5 stk) og lakseburger. Topp med den øvre delen av brødet. Server straks.

    Tips
    - Bruk grov fiskekake eller laksefilet som alternativ til lakseburger.
    - Bytt ut tzatziki med en frisk yoghurt-dressing hvis du vil ha en lettere variant.
    - Server gjerne med ovnsbakte poteter eller en grønn salat ved siden av.