Lakseburger med tzatziki
En rask og enkel fiskeburger med inspirasjon fra Hellas. Saftig lakseburger stekt i panne, servert i grove burgerbrød med kremet tzatziki, frisk ruccola og rødløk. Perfekt som en hverdagsmiddag for hele familien.

Ingredienser
Lakseburger
- 2 stk lakseburger – ferske eller frosne
- 2 stk hamburgerbrød – helst grove
- 35 g ruccula
- 2 ss tzatziki
- 0,5 stk rødløk – i tynne skiver
- 1 ss solsikke/raps/stekeolje – til steking
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts pepper
Fremgangsmåte
Lakseburger
- Stek lakseburgerne
Krydre lakseburger (2 stk) med salt (0.5 ts) og pepper (0.25 ts). Stek i solsikke/raps/stekeolje (1 ss) på middels varme til de er gylne og akkurat gjennomstekte, ca. 1–2 minutter på hver side.
- Varm burgerbrødene
Legg brødene i ovnen på 180 °C i et par minutter slik at de blir lune og sprø.
- Monter burgerne
Del burgerbrødene. Smør bunnen med tzatziki (2 ss), legg på ruccula (35 g), rødløk (0.5 stk) og lakseburger. Topp med den øvre delen av brødet. Server straks.
Tips
- Bruk grov fiskekake eller laksefilet som alternativ til lakseburger.
- Bytt ut tzatziki med en frisk yoghurt-dressing hvis du vil ha en lettere variant.
- Server gjerne med ovnsbakte poteter eller en grønn salat ved siden av.