Laks med dill og poteter
Saftig ovnsbakt laks med frisk smak av sitron og dill, servert med kokte poteter, rømme og lettkokt brokkoli. En enkel og sunn middag som er klar på under 30 minutter.

Ingredienser
Hoveddel
- 0,5 stk brokkoli
- 2 ss meierismør
- 3 ss dill
- 0,5 stk sitron – skallet
- 10 stk nypoteter
- 1 klype pepper
- 500 g laksefilet
- 3 klype salt
- 0,2 dl rømme
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Forvarm ovnen
Sett ovnen på 170 °C over-/undervarme.
- Forbered fisken
Legg laksefilet (500 g) i en ildfast form. Fordel meierismør (2 ss) rundt og over fisken. Dryss over hakket dill (3 ss) , salt (3 klype) , pepper (1 klype) og finrevet sitron (0.5 stk) skall.
- Stek laksen
Sett formen midt i ovnen og stek i ca. 13 min, til fisken er gjennomstekt, men fortsatt saftig.
- Kok poteter
Ha nypoteter (10 stk) i en kjele og fyll opp med kaldt vann til de er dekket. Tilsett 1 ts salt per liter vann. Kok opp, senk varmen og la småkoke i ca. 15 min, til potetene er møre når du stikker i dem med en gaffel.
- Kok brokkoli
Del brokkoli (0.5 stk) i buketter. Kok opp lettsaltet vann i en egen kjele, tilsett brokkolien og la koke i ca. 3 min, til den er mør, men fortsatt har litt spenst. Sil av vannet.
- Server
Server laksen med poteter, brokkoli og en skje rømme (0.2 dl).