Laks med dill og poteter

Saftig ovnsbakt laks med frisk smak av sitron og dill, servert med kokte poteter, rømme og lettkokt brokkoli. En enkel og sunn middag som er klar på under 30 minutter.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
salmon-with-dill-and-potatoes

Ingredienser

Hoveddel

  • 0,5 stk brokkoli
  • 2 ss meierismør
  • 3 ss dill
  • 0,5 stk sitronskallet
  • 10 stk nypoteter
  • 1 klype pepper
  • 500 g laksefilet
  • 3 klype salt
  • 0,2 dl rømme

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forvarm ovnen

    Sett ovnen på 170 °C over-/undervarme.

  2. Forbered fisken

    Legg laksefilet (500 g) i en ildfast form. Fordel meierismør (2 ss) rundt og over fisken. Dryss over hakket dill (3 ss) , salt (3 klype) , pepper (1 klype) og finrevet sitron (0.5 stk) skall.

  3. Stek laksen

    Sett formen midt i ovnen og stek i ca. 13 min, til fisken er gjennomstekt, men fortsatt saftig.

  4. Kok poteter

    Ha nypoteter (10 stk) i en kjele og fyll opp med kaldt vann til de er dekket. Tilsett 1 ts salt per liter vann. Kok opp, senk varmen og la småkoke i ca. 15 min, til potetene er møre når du stikker i dem med en gaffel.

  5. Kok brokkoli

    Del brokkoli (0.5 stk) i buketter. Kok opp lettsaltet vann i en egen kjele, tilsett brokkolien og la koke i ca. 3 min, til den er mør, men fortsatt har litt spenst. Sil av vannet.

  6. Server

    Server laksen med poteter, brokkoli og en skje rømme (0.2 dl).