Kyllingtallerken med Bretagnesaus

En smakfull og fyldig rett med kremet Bretagnesaus og saftig kyllingfilet. Serveres med stekte grønnsaker. Denne oppskriften er lavkarbo og passer perfekt til både hverdags og helg.

Tid
45 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
chicken_keto

Ingredienser

Bretagnesaus

  • 2 dl kremfløteevt. kokosmelk, plantefløte
  • 1 ts kyllingfond
  • 1 ts rød pesto
  • 1 ts soyasaus
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts paprikakrydder

Kyllingtallerken

  • 400 g kyllingfilet
  • 1 ts paprikakrydder
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts persilletørket
  • 0,25 ts muskatnøttrevet
  • 2 ss olivenolje
  • 300 g hodekål
  • 150 g paprika
  • 100 g champignon
  • 0,5 stk rødløk

Fremgangsmåte

Bretagnesaus

  1. Bland ingrediensene

    Ha kremfløte (2 dl), kyllingfond (1 ts), rød pesto (1 ts), soyasaus (1 ts) og paprikakrydder (0.5 ts) i en kjele.

  2. Kok opp sausen

    Kok opp og la småkoke i ca. 20 min, til sausen har tyknet.

  3. Smak til

    Smak til med salt (0.5 ts) og pepper (0.5 ts) før servering.

Kyllingtallerken

  1. Forbered kyllingen

    Del kyllingfilet (400 g) på langs slik at du får tynne stykker.
    Tørk av med kjøkkenpapir.

  2. Krydre kyllingen

    Gni inn kjøttet med salt (1 ts), pepper (0.5 ts), paprikakrydder (1 ts), persille (1 ts) og muskatnøtt (0.25 ts).

  3. Stek kyllingen

    Varm opp olivenolje (2 ss) eller smør i en stekepanne og stek kyllingen til den er gjennomstekt. Sett til side.

  4. Strimle grønnsakene

    Kutt hodekål (300 g), paprika (150 g), champignon (100 g) og rødløk (0.5 stk) i strimler.

  5. Stek grønnsakene

    Stek grønnsakene i samme panne uten å vaske den først. Tilsett mer olje ved behov. Krydre med samme krydder som til kyllingen, men uten muskat.

  6. Server retten

    Legg opp kylling og grønnsaker på tallerkener.

    Topp med den kremete Bretagnesausen.

    Tips

    • Retten er lavkarbo og Keto-vennlig.

    • For enda færre karbohydrater kan du redusere paprika og rødløk, og bruke mer kål eller squash.

Kilde

Stina Natalia NilsenOm helse