Kyllingform med karri og blomkål

En smakfull kyllingform med karri, blomkål og grønnsaker, toppet med ost. Retten marineres først for å få ekstra smak, og gratineres i ovnen. Serveres med poteter eller godt brød.

Tid
45 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
kylling_karri

Ingredienser

Hoveddel

  • 500 g kyllingfileti biter
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts karri
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stk blomkål
  • 1 stk gul løkevt. purreløk
  • 2 dl kylling-/hønse-buljong
  • 2 dl matfløte
  • 1 ts maizena
  • 2 dl revet ost
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Mariner kyllingen

    Bland olivenolje (2 ss), karri (2 ts), finhakket hvitløk (1 fedd) og litt salt (0.5 ts) og pepper (0.5 ts).

    Legg i biter av kyllingfilet (500 g) og la marinere minst 1 time.

  2. Forbered grønnsakene

    Kok bukette av blomkål (1 stk) i lettsaltet vann i 2–3 minutter.

    Legg dem i en ildfast form sammen med oppkuttet gul løk (1 stk) eller purreløk.

  3. Stek kyllingen

    Brun de marinerte kyllingbitene lett i en stekepanne og legg dem over blomkålen.

  4. Lag sausen

    Rør sammen kylling-/hønse-buljong (2 dl), matfløte (2 dl) og litt maizena (1 ts).

    Smak til med salt og pepper.

    Hell blandingen over grønnsakene og kyllingen i formen.

  5. Topp og stek

    Strø over revet ost (2 dl).

    Stek på 165 °C i ca. 25 min, til osten er gyllen og formen gjennomvarm.

  6. Servering

    Server kyllingformen rykende varm med kokte poteter eller brød ved siden av.

    For keto/lavkarbo kan du ha blomkålris eller en enkel grønn salat ved siden av.

    Tips

    • Andre grønnsaker kan brukes i stedet for eller i tillegg til blomkål, f.eks. brokkoli, paprika eller gulrøtter.

    • Egner seg dårlig for frysing pga. fløte og ost.

Kilde

Astrid Høiberg

Kyllingform med karri og blomkål oppskrift – Norsk | Matly