Kyllingform med karri og blomkål
En smakfull kyllingform med karri, blomkål og grønnsaker, toppet med ost. Retten marineres først for å få ekstra smak, og gratineres i ovnen. Serveres med poteter eller godt brød.

Ingredienser
Hoveddel
- 500 g kyllingfilet – i biter
- 2 ss olivenolje
- 2 ts karri
- 1 fedd hvitløk
- 1 stk blomkål
- 1 stk gul løk – evt. purreløk
- 2 dl kylling-/hønse-buljong
- 2 dl matfløte
- 1 ts maizena
- 2 dl revet ost
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Mariner kyllingen
Bland olivenolje (2 ss), karri (2 ts), finhakket hvitløk (1 fedd) og litt salt (0.5 ts) og pepper (0.5 ts).
Legg i biter av kyllingfilet (500 g) og la marinere minst 1 time. - Forbered grønnsakene
Kok bukette av blomkål (1 stk) i lettsaltet vann i 2–3 minutter.
Legg dem i en ildfast form sammen med oppkuttet gul løk (1 stk) eller purreløk. - Stek kyllingen
Brun de marinerte kyllingbitene lett i en stekepanne og legg dem over blomkålen.
- Lag sausen
Rør sammen kylling-/hønse-buljong (2 dl), matfløte (2 dl) og litt maizena (1 ts).
Smak til med salt og pepper.
Hell blandingen over grønnsakene og kyllingen i formen. - Topp og stek
Strø over revet ost (2 dl).
Stek på 165 °C i ca. 25 min, til osten er gyllen og formen gjennomvarm. - Servering
Server kyllingformen rykende varm med kokte poteter eller brød ved siden av.
For keto/lavkarbo kan du ha blomkålris eller en enkel grønn salat ved siden av.Tips
Andre grønnsaker kan brukes i stedet for eller i tillegg til blomkål, f.eks. brokkoli, paprika eller gulrøtter.
Egner seg dårlig for frysing pga. fløte og ost.
Kilde
Astrid Høiberg