Kylling- og bønne-enchiladas
En familievennlig meksikansk-inspirert middag med kylling, paprika og svarte bønner som rulles inn i tortillaer, toppes med tomatsaus og ost, og bakes i ovnen til gyllen perfeksjon. Serveres med frisk grønn salat.

Ingredienser
Hoveddel
- 1 ss rapsolje
- 2 stk rødløk
- 2 stk rød paprika
- 2 fedd hvitløk
- 2 ts chipotle paste – mer for sterkere
- 2 stk kyllingfilet
- 400 g svarte bønner – evt. kidneybønner
- 1 bunt koriander
- 500 ml tomatsaus – passata
- 1 ts ketchup – evt. sukker
- 6 stk tortillalefse – medium
- 50 g cheddar – vellagret
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Forbered grønnsakene
Skrell rødløk (2 stk) og skjær dem i tynne skiver. Del rød paprika (2 stk), fjern frø og hvite hinner, og skjær i strimler. Skrell hvitløk (2 fedd) og press eller finhakk feddene.
- Stek grønnsakene
Forvarm ovnen til 200 °C (180 °C varmluft). Varm opp rapsolje (1 ss) i en stor stekepanne.
Tilsett rødløk, paprika og halvparten av hvitløken.
Stek på middels varme i ca. 15 min til grønnsakene er myke og blanke.
Krydre med litt salt (0.5 ts) og pepper (0.5 ts).
Rør inn chipotle paste (2 ts) og fres i 1 min.
- Tilbered kyllingen
Skjær kyllingfilet (2 stk) i tynne strimler. Legg dem i pannen og vend godt inn i grønnsaksblandingen. Stek i 5–10 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Krydre igjen med salt og pepper etter smak.
- Tilsett bønner og urter
Skyll svarte bønner (400 g) godt i kaldt vann og la dem renne av. Hakk koriander (1 bunt) grovt. Rør inn bønnene, koriander og ca. 30% av tomatsaus (500 ml) i pannen. Ta av varmen. Bland resten av passataen med ketchup (1 ts) og den resterende hvitløken.
- Monter enchiladas
Fordel fyllet på tortillalefse (6 stk), brett inn sidene og rull dem sammen. Hell halvparten av tomatsausen i en ildfast form (ca. 22 cm). Legg enchiladaene tett i formen, hell resten av sausen over og dryss cheddar (50 g) på toppen.
- Stek og server
Sett formen midt i ovnen og stek i 25–30 minutter til overflaten er gyllen og bobler. Server med grønn salat.