Kylling- og bønne-enchiladas

En familievennlig meksikansk-inspirert middag med kylling, paprika og svarte bønner som rulles inn i tortillaer, toppes med tomatsaus og ost, og bakes i ovnen til gyllen perfeksjon. Serveres med frisk grønn salat.

Tid
1:05 t
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
chicken-bean-enchiladas

Ingredienser

Hoveddel

  • 1 ss rapsolje
  • 2 stk rødløk
  • 2 stk rød paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts chipotle pastemer for sterkere
  • 2 stk kyllingfilet
  • 400 g svarte bønnerevt. kidneybønner
  • 1 bunt koriander
  • 500 ml tomatsauspassata
  • 1 ts ketchupevt. sukker
  • 6 stk tortillalefsemedium
  • 50 g cheddarvellagret
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered grønnsakene

    Skrell rødløk (2 stk) og skjær dem i tynne skiver. Del rød paprika (2 stk), fjern frø og hvite hinner, og skjær i strimler. Skrell hvitløk (2 fedd) og press eller finhakk feddene.

  2. Stek grønnsakene

    Forvarm ovnen til 200 °C (180 °C varmluft). Varm opp rapsolje (1 ss) i en stor stekepanne.


    Tilsett rødløk, paprika og halvparten av hvitløken.


    Stek på middels varme i ca. 15 min til grønnsakene er myke og blanke.


    Krydre med litt salt (0.5 ts) og pepper (0.5 ts).


    Rør inn chipotle paste (2 ts) og fres i 1 min.

  3. Tilbered kyllingen

    Skjær kyllingfilet (2 stk) i tynne strimler. Legg dem i pannen og vend godt inn i grønnsaksblandingen. Stek i 5–10 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Krydre igjen med salt og pepper etter smak.

  4. Tilsett bønner og urter

    Skyll svarte bønner (400 g) godt i kaldt vann og la dem renne av. Hakk koriander (1 bunt) grovt. Rør inn bønnene, koriander og ca. 30% av tomatsaus (500 ml) i pannen. Ta av varmen. Bland resten av passataen med ketchup (1 ts) og den resterende hvitløken.

  5. Monter enchiladas

    Fordel fyllet på tortillalefse (6 stk), brett inn sidene og rull dem sammen. Hell halvparten av tomatsausen i en ildfast form (ca. 22 cm). Legg enchiladaene tett i formen, hell resten av sausen over og dryss cheddar (50 g) på toppen.

  6. Stek og server

    Sett formen midt i ovnen og stek i 25–30 minutter til overflaten er gyllen og bobler. Server med grønn salat.