Kylling med ost, bacon og ranch
Dette er en ekte hverdagsfavoritt for deg som elsker smakene av sprø bacon, krydret kylling og smeltet ost. Kyllingbrystene stekes i baconfett for ekstra smak, krydres med ranch-seasoning og dekkes med mozzarella som smelter til et deilig lag. Til slutt toppes retten med sprø baconbiter og frisk gressløk. Den er keto-vennlig, glutenfri, og kan varieres med andre typer ost eller krydder etter smak. Server gjerne med hvitløksstekt grønnkål eller brokkoli rabe for en komplett middag.

Ingredienser
Hoveddel
- 4 skive bacon
- 4 stk kyllingfilet
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 2 ts kryddermiks – ranch evt. holiday dipmix
- 150 g mozzarella
- 2 ss gressløk
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Stek baconet
Varm opp en stor stekepanne på middels varme. Stek bacon (4 skive) til sprøtt, ca. 8 min, snu én gang underveis. Legg baconet på en tallerken med kjøkkenpapir. Hell av baconfettet, men behold ca. 2 ss i pannen.
- Stek kyllingen
Krydre kyllingfilet (4 stk) med salt (1 ts) og pepper (0.5 ts). Skru opp til middels høy varme, legg kyllingen i pannen og stek til gyllen og gjennomstekt, ca. 6 min på hver side.
- Tilsett smak og ost
Senk varmen til middels. Dryss over ranch kryddermiks (2 ts) og topp hvert kyllingbryst med revet mozzarella (150 g). Legg på lokk og la osten smelte og boble, ca. 5 min.
- Server
Smuldre det stekte baconet og strø over kyllingen sammen med frisk gressløk (2 ss). Server umiddelbart.
Serveringsforslag:
Server med hvitløksstekt grønnkål, brokkoli eller en frisk grønn salat for en komplett keto-vennlig middag.