Smakfull creole-krydderblanding

Creole kryddermiks er en aromatisk blanding som har sitt opphav i det kreolske kjøkkenet i Louisiana, USA – et kjøkken kjent for å blande franske, spanske, afrikanske og karibiske smaker. Denne kryddermiksen kombinerer varme krydder som paprika, cayenne og pepper med aromatiske urter som oregano, basilikum og timian. Resultatet er en balansert smak som både gir dybde og et lite sting, uten å overdøve råvarene.

Tid
5 min
Porsjoner
20
Vanskelighetsgrad
EASY
photo-1547332226-395d746d139a

Ingredienser

Blanding

  • 2 ss basilikum
  • 1 ss cayennepepper
  • 2 ss hvitløkspulver
  • 2 ss løkpulver
  • 2 ss oregano
  • 5 ss paprikakrydder
  • 1 ss pepper
  • 3 ss salt
  • 1 ss timian
  • 1 ss hvit pepper

Fremgangsmåte

Blanding

  1. Bland krydderet

    Mål opp alle krydderne og ha dem i en bolle: paprika (5 ss), salt (3 ss), onion powder (2 ss), garlic powder (2 ss), oregano (2 ss), basil (2 ss), thyme (1 ss), black pepper (1 ss), white pepper (1 ss) og cayenne pepper (1 ss). Bland godt sammen.

  2. Oppbevaring

    Ha blandingen over i en lufttett krukke og oppbevar på et kjølig og tørt sted.

Kilde

Joslyn – omskrevetallrecipes.com