Kremet gochujang-pasta på 15 minutter

Denne kremete gochujang-pastaen er et perfekt eksempel på når asiatisk dybde møter italiensk komfort. Den er spicy, rund, litt søt og akkurat passe salt. Gochujang gir fermentert umami og varme, fløte og parmesan runder av med fylde, og pastavannet binder alt sammen til en silkemyk saus.

Tid
15 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
gochujang-pasta

Ingredienser

Hoveddel

  • 500 g spaghetti
  • 4 ss gochujang (koreansk chilipaste)
  • 3 fedd hvitløkskrelles og finhakkes
  • 100 g parmesanfinrives
  • 150 ml kremfløte
  • 1 ss olivenoljetil steking
  • 0,5 ts chiliflak (valgfritt)
  • 1 ss salttil pastavann
  • 0,25 ts pepper
  • 4 dl pastavanntas vare på ved koking

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Kok pastaen

    Kok opp rikelig med vann i en stor kjele og tilsett salt (1 ss).

    Legg i spaghetti (500 g) og kok den 2 minutter kortere enn anbefalt tid.

    Før du heller av, mål opp og sett til side minst pastavann (4 dl).

  2. Forbered aromatene

    Skrell hvitløk (3 fedd) og finhakk dem.

    Riv parmesan (100 g) fint og sett til side.

  3. Stek hvitløk og chili

    Varm olivenolje (1 ss) forsiktig i en stor stekepanne på lav varme.

    Tilsett finhakket hvitløk og chiliflak (0,5 ts) og la det trekke i oljen i ca. 2 minutter.

    Det skal ikke brunes.

  4. Fres gochujang

    Tilsett gochujang (koreansk chilipaste) (4 ss) i pannen og rør godt sammen med hvitløken.

    La pastaen frese forsiktig i 1–2 minutter for å frigjøre smakene.

  5. Bygg sausen

    Spe med halvparten av det avsatte pastavannet og rør til en jevn saus.

    Skru ned varmen slik at sausen ikke koker.

  6. Rør inn fløte og ost

    Tilsett kremfløte (150 ml) og finrevet parmesan.

    Rør til osten smelter og sausen blir kremet.

    Juster med mer pastavann om nødvendig.

  7. Vend inn pastaen

    Legg den underkokte spaghettien rett i pannen.

    Vend godt mens du varmer forsiktig.

    Tilsett mer pastavann litt etter litt til sausen klistrer seg til pastaen.

    Smak til med pepper (0,25 ts).

  8. Server

    Server umiddelbart mens sausen er silkemyk.

    Riv litt ekstra parmesan over ved servering.

  9. Serveringsforslag

    Server med stekt brokkolini, sopp eller en enkel grønn salat.

    Ønsker du mer protein passer sprø tofu, halloumi eller et speilegg perfekt til.