Kremet gochujang-pasta på 15 minutter
Denne kremete gochujang-pastaen er et perfekt eksempel på når asiatisk dybde møter italiensk komfort. Den er spicy, rund, litt søt og akkurat passe salt. Gochujang gir fermentert umami og varme, fløte og parmesan runder av med fylde, og pastavannet binder alt sammen til en silkemyk saus.

Ingredienser
Hoveddel
- 500 g spaghetti
- 4 ss gochujang (koreansk chilipaste)
- 3 fedd hvitløk – skrelles og finhakkes
- 100 g parmesan – finrives
- 150 ml kremfløte
- 1 ss olivenolje – til steking
- 0,5 ts chiliflak (valgfritt)
- 1 ss salt – til pastavann
- 0,25 ts pepper
- 4 dl pastavann – tas vare på ved koking
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Kok pastaen
Kok opp rikelig med vann i en stor kjele og tilsett salt (1 ss).
Legg i spaghetti (500 g) og kok den 2 minutter kortere enn anbefalt tid.
Før du heller av, mål opp og sett til side minst pastavann (4 dl). - Forbered aromatene
Skrell hvitløk (3 fedd) og finhakk dem.
Riv parmesan (100 g) fint og sett til side. - Stek hvitløk og chili
Varm olivenolje (1 ss) forsiktig i en stor stekepanne på lav varme.
Tilsett finhakket hvitløk og chiliflak (0,5 ts) og la det trekke i oljen i ca. 2 minutter.
Det skal ikke brunes. - Fres gochujang
Tilsett gochujang (koreansk chilipaste) (4 ss) i pannen og rør godt sammen med hvitløken.
La pastaen frese forsiktig i 1–2 minutter for å frigjøre smakene. - Bygg sausen
Spe med halvparten av det avsatte pastavannet og rør til en jevn saus.
Skru ned varmen slik at sausen ikke koker. - Rør inn fløte og ost
Tilsett kremfløte (150 ml) og finrevet parmesan.
Rør til osten smelter og sausen blir kremet.
Juster med mer pastavann om nødvendig. - Vend inn pastaen
Legg den underkokte spaghettien rett i pannen.
Vend godt mens du varmer forsiktig.
Tilsett mer pastavann litt etter litt til sausen klistrer seg til pastaen.
Smak til med pepper (0,25 ts). - Server
Server umiddelbart mens sausen er silkemyk.
Riv litt ekstra parmesan over ved servering. - Serveringsforslag
Server med stekt brokkolini, sopp eller en enkel grønn salat.
Ønsker du mer protein passer sprø tofu, halloumi eller et speilegg perfekt til.