Kremede urtekoteletter

Saftige, pannestekte svinekoteletter får et løft med en fyldig, kremet urtesaus basert på melk, meierismør, tørkede urter og en liten dose buljong for dybde. Retten er rask nok til hverdagen, men smaker som en skikkelig komfortmiddag. Server med potetmos, ovnsbakte poteter eller grønnsaker etter ønske.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
kremede-urtekoteletter

Ingredienser

Hoveddel

  • 4 stk svinekoteletter uten beintykke, ca. 2.5–3 cm
  • 1 ts grovt salt
  • 2 ts pepper
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts løkpulver
  • 0,5 ts paprikakrydder
  • 0,25 ts timian (tørket)
  • 0,25 ts rosmarin (tørket)
  • 2,5 ss hvetemel
  • 1 ss basilikum (tørket)
  • 0,5 terning kjøttbuljong
  • 5 ss meierismør
  • 5 dl melk

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Lag krydderblandingen (Montreal steak)

    Rør sammen

    • grovt salt (1 ts)

    • pepper (1 ts)

    • hvitløkspulver (1 ts)

    • løkpulver (0,5 ts)

    • paprikakrydder (0,5 ts)

    • timian (tørket) (0,25 ts)

    • rosmarin (tørket) (0,25 ts)

    i en liten skål.

    Bland godt.

  2. Krydre kjøttet

    Tørk svinekoteletter uten bein (4 stk) lett med kjøkkenpapir.

    Gni inn hele krydderblandingen på begge sider av kotelettene.

  3. Lag mel- og urteblanding

    Bland hvetemel (2,5 ss), basilikum (tørket) (1 ss) og kjøttbuljong (0,5 terning) i en skål.

    Rør jevnt.

  4. Stek kotelettene

    Varm meierismør (2 ss) i en stor stekepanne over middels varme.

    Stek de krydrede kotelettene i 7–10 minutter per side, til de er gyllenbrune og har minst 63 °C i kjernen.

    Legg dem over på bakepapir og la dem hvile.

  5. Start sausen i stekepannen

    Tilsett meierismør (3 ss) og stekesky ligger igjen i pannen.

    Ha i pepper (1 ts) og la det frese i 1 min.

  6. Rist melblandingen

    Dryss mel- og urteblandingen i pannen og rør i ca. 2 min til melet blir lett brunt og aromatisk.

  7. Kok ut sausen

    Spe gradvis med melk (5 dl) mens du visper.

    La sausen småkoke til den tykner, ca. 4–6 minutter.

  8. Server kotelettene med saus

    Legg kotelettene tilbake i pannen, eller server dem på tallerken før du heller den varme sausen over.

  9. Serveringsforslag

    Server med potetmos, ovnsbakte poteter eller en grønn salat.

    Litt finhakket persille kan drysses over for friskhet.