Kremede urtekoteletter
Saftige, pannestekte svinekoteletter får et løft med en fyldig, kremet urtesaus basert på melk, meierismør, tørkede urter og en liten dose buljong for dybde. Retten er rask nok til hverdagen, men smaker som en skikkelig komfortmiddag. Server med potetmos, ovnsbakte poteter eller grønnsaker etter ønske.

Ingredienser
Hoveddel
- 4 stk svinekoteletter uten bein – tykke, ca. 2.5–3 cm
- 1 ts grovt salt
- 2 ts pepper
- 1 ts hvitløkspulver
- 0,5 ts løkpulver
- 0,5 ts paprikakrydder
- 0,25 ts timian (tørket)
- 0,25 ts rosmarin (tørket)
- 2,5 ss hvetemel
- 1 ss basilikum (tørket)
- 0,5 terning kjøttbuljong
- 5 ss meierismør
- 5 dl melk
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Lag krydderblandingen (Montreal steak)
Rør sammen
grovt salt (1 ts)
pepper (1 ts)
hvitløkspulver (1 ts)
løkpulver (0,5 ts)
paprikakrydder (0,5 ts)
timian (tørket) (0,25 ts)
rosmarin (tørket) (0,25 ts)
i en liten skål.
Bland godt. - Krydre kjøttet
Tørk svinekoteletter uten bein (4 stk) lett med kjøkkenpapir.
Gni inn hele krydderblandingen på begge sider av kotelettene. - Lag mel- og urteblanding
Bland hvetemel (2,5 ss), basilikum (tørket) (1 ss) og kjøttbuljong (0,5 terning) i en skål.
Rør jevnt. - Stek kotelettene
Varm meierismør (2 ss) i en stor stekepanne over middels varme.
Stek de krydrede kotelettene i 7–10 minutter per side, til de er gyllenbrune og har minst 63 °C i kjernen.
Legg dem over på bakepapir og la dem hvile. - Start sausen i stekepannen
Tilsett meierismør (3 ss) og stekesky ligger igjen i pannen.
Ha i pepper (1 ts) og la det frese i 1 min. - Rist melblandingen
Dryss mel- og urteblandingen i pannen og rør i ca. 2 min til melet blir lett brunt og aromatisk.
- Kok ut sausen
Spe gradvis med melk (5 dl) mens du visper.
La sausen småkoke til den tykner, ca. 4–6 minutter. - Server kotelettene med saus
Legg kotelettene tilbake i pannen, eller server dem på tallerken før du heller den varme sausen over.
- Serveringsforslag
Server med potetmos, ovnsbakte poteter eller en grønn salat.
Litt finhakket persille kan drysses over for friskhet.