Klippekrans med kanel og sukker
En klassisk, luftig klippekrans fylt med kanel og sukker. Perfekt til kaffekos eller som et imponerende bakverk til helgen.

Ingredienser
Deig
- 100 g meierismør
- 2 ts kardemomme
- 3,5 dl melk
- 90 g sukker
- 650 g hvetemel
- 1 pk gjær
Form og Fyll
- 100 g meierismør
- 2 ss kanel
- 1 stk egg
- 2 ss perlesukker (valgfritt)
- 60 g sukker
- 2 ss melisglasur
Fremgangsmåte
Deig
- Lag væske
Smelt meierismør (100 g) i en kasserolle og tilsett melk (3.5 dl) . Blandingen skal være mellom 25 og 30 °C.
- Lag deig
Ha hvetemel (650 g) i en bolle og smuldre inn gjær (1 pk). Tilsett sukker (90 g) og kardemomme (2 ts). Hell over den lunkne væsken og elt i ca. 10 min til en smidig deig.
- Hev deig
Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
Form og Fyll
- Kjevle ut og fyll
Elt deigen lett og kjevle den ut til et rektangel. Smør på mykt meierismør (100 g) og dryss over sukker (60 g) og kanel (2 ss).
- Rull deigen
Rull deigen sammen som en rullekake.
- Tvinn krans
Del rullen i to på langs, men la ca. 2 cm henge sammen i den ene enden.
- Tvinn lengdene
Tvinn lengdene forsiktig og form til en krans.
- Etterhev
Løft over på stekebrett med bakepapir.
Dekk kransen med plastfolie og la den etterheve i ca. 40 min. - Stek
Pensle med sammenpisket egg (1 stk) og dryss over perlesukker (2 ss). Stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 25 min. Avkjøl på rist.
- Pynt
Drypp over melisglasur etter ønske før servering.