Klippekrans med kanel og sukker

En klassisk, luftig klippekrans fylt med kanel og sukker. Perfekt til kaffekos eller som et imponerende bakverk til helgen.

Tid
29 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
MEDIUM
ChatGPT Image Aug 14, 2025, 10_11_11 PM

Ingredienser

Deig

  • 100 g meierismør
  • 2 ts kardemomme
  • 3,5 dl melk
  • 90 g sukker
  • 650 g hvetemel
  • 1 pk gjær

Form og Fyll

  • 100 g meierismør
  • 2 ss kanel
  • 1 stk egg
  • 2 ss perlesukker (valgfritt)
  • 60 g sukker
  • 2 ss melisglasur

Fremgangsmåte

Deig

  1. Lag væske

    Smelt meierismør (100 g) i en kasserolle og tilsett melk (3.5 dl) . Blandingen skal være mellom 25 og 30 °C.

  2. Lag deig

    Ha hvetemel (650 g) i en bolle og smuldre inn gjær (1 pk). Tilsett sukker (90 g) og kardemomme (2 ts). Hell over den lunkne væsken og elt i ca. 10 min til en smidig deig.

  3. Hev deig

    Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.

Form og Fyll

  1. Kjevle ut og fyll

    Elt deigen lett og kjevle den ut til et rektangel. Smør på mykt meierismør (100 g) og dryss over sukker (60 g) og kanel (2 ss).

  2. Rull deigen

    Rull deigen sammen som en rullekake.

  3. Tvinn krans

    Del rullen i to på langs, men la ca. 2 cm henge sammen i den ene enden.

  4. Tvinn lengdene

    Tvinn lengdene forsiktig og form til en krans.


  5. Etterhev

    Løft over på stekebrett med bakepapir.
    Dekk kransen med plastfolie og la den etterheve i ca. 40 min.


  6. Stek

    Pensle med sammenpisket egg (1 stk) og dryss over perlesukker (2 ss). Stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 25 min. Avkjøl på rist.

  7. Pynt

    Drypp over melisglasur etter ønske før servering.