Kinesisk fem-krydderblanding (Chinese Five Spice)

En friskmalt fem-krydderblanding smaker helt annerledes enn ferdig pulver. Når du rister og maler krydderne selv, får du frem varme, sødme, sitruselementer og en lett nummen pepperfølelse som gjør kinesiske retter mer komplekse. Denne klassiske blandingen passer til wok, nudler, marinader, ribbe, gryter og til og med bakverk. En porsjon gir omtrent 0.5 dl ferdig krydder, perfekt for et lite krydderglass.

Tid
5 min
Porsjoner
1
Vanskelighetsgrad
EASY
chinese-five-spice-powder-in-a-small-wooden-bowl--

Ingredienser

Hoveddel

  • 12 g stjerneanishele
  • 8 g fennikelfrøhele
  • 8 g szechuan pepperhele pepperkorn
  • 6 g kassiakanelhel
  • 1 g nellikspikerhele
  • 1 stk krydderglass0.5 dl lufttett glass

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Rist krydderne

    Varm opp en tørr stekepanne på middels varme.

    Ha i stjerneanis (12 g), fennikelfrø (8 g), szechuan pepper (8 g), kassiakanel (6 g) og nellikspiker (1 g).

    Rist krydderne i et par minutter til de dufter godt.

    Vend pannen jevnlig så ingenting brenner seg.

  2. Avkjøl krydderne

    Ta stekepannen av varmen og la krydderne avkjøle seg helt, slik at damp ikke klumper blandingen når du maler den.

  3. Mal krydderblandingen

    Knus alle krydderne i en morter eller mal dem i en kaffekvern til et jevnt, fint pulver.

  4. Sikt og juster konsistensen

    Sikt blandingen gjennom en fin sil hvis du ønsker et ekstra fint pulver.

    Eventuelle grove biter kan males på nytt.

  5. Oppbevar krydderblandingen

    Fyll det ferdigmalte krydderet i et krydderglass som rommer 0.5 dl.

    Noter dato og oppbevar glasset mørkt og kjølig.

    Bruk innen 6 måneder.

  6. Serveringsforslag
    • Gni på kylling eller svin før grilling eller steking.

    • Bland inn i marinade sammen med soyasaus og risvin.

    • Tilsett i wok og nudelretter for mer dybde.

    • Bruk en klype i bakverk som muffins eller krydderbrød.

    • Rør inn i olje som et bordkrydder.