Kikertgryte med søtpotet og spinat

Dette er en varmende og mettende kikertgryte som kombinerer søtpotet, aromatiske krydder og spinat til en fyldig hverdagsrett. Gryten lages på under en halvtime, passer både til ris og brød, og fungerer like godt som en enkel middag eller matboksrest. Smakene blir rundere etter noen minutters hvile, så retten passer også godt å lage litt i forkant.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
kikertgryte

Ingredienser

Hoveddel

  • 2 ss olivenoljetil steking
  • 1 stk gul løkskrelt og finhakket
  • 3 fedd hvitløkskrelt og finrevet
  • 2,5 cm fersk ingefærskrelt og finrevet
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,25 ts chiliflak
  • 480 g kokte kikerteravrent
  • 800 g hermetiske hakkede tomater
  • 2,5 dl grønnsakskraftevt. vann
  • 250 g søtpotetskrelt og ternet
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 3 neve fersk spinatskylt
  • 2 ss gresk yoghurtevt. vegansk, til topping
  • 2 ss fersk korianderfinhakket, til topping
  • 0,25 stk sitroni båt
  • 1 ss olivenolje
  • 1 klype chiliflak

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered grønnsakene

    Skrell gul løk (1 stk) og finhakk den.

    Skrell hvitløk (3 fedd) og riv den fint.

    Skrell fersk ingefær (2,5 cm) og riv den.

    Skrell søtpotet (250 g) og skjær den i små terninger.

  2. Varm opp oljen

    Varm olivenolje (2 ss) i gryten på middels varme.

  3. Surr løk og aromater

    Tilsett finhakket løk og stek til den blir myk, ca. 4 min.

    Rør deretter inn revet hvitløk og ingefær og la det steke i 1 min.

  4. Rist krydder

    Rør inn spisskummen (1 ts), gurkemeie (1 ts) og chiliflak (0,25 ts) så krydderne får varme og aroma.

  5. Vend inn kikertene

    Tilsett avrent kokte kikerter (480 g) og vend dem inn så de dekkes av krydder og olje.

  6. Kok sammen basen

    Ha i hermetiske hakkede tomater (800 g), grønnsakskraft (2,5 dl) og terninger av søtpotet.

    Tilsett salt (1 ts) og pepper (0,25 ts) og rør godt.

  7. La gryten småkoke

    Kok opp, sett på lokk med en liten åpning og la gryten småkoke i ca. 20 min til søtpoteten er mør.

  8. Bland inn spinaten

    Tilsett fersk spinat (3 neve) og rør til bladene faller sammen, cirka 1 min.

  9. La gryten hvile

    Ta gryten av varmen og la den stå i 5 min så smakene runder seg.

  10. Topp retten

    Ringle over olivenolje (1 ss) og dryss chiliflak (1 klype).

    Topp med gresk yoghurt (2 ss), fersk koriander (2 ss) og en liten sitronskvis fra sitron (0,25 stk).