Keto-pannekaker

Disse keto-pannekakene er et enkelt og smakfullt alternativ til vanlige pannekaker. Ved å bruke mandelmel i stedet for hvetemel blir de både glutenfrie og lavkarbo. Oppskriften er rask å lage, og resultatet blir myke, gyllenbrune pannekaker med et hint av vanilje og kanel. De er gode alene, men blir ekstra gode toppet med sprøstekt bacon, noen blåbær og sukkerfri sirup.

Tid
25 min
Porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
EASY
a-stack-of-fluffy-golden-keto-pancakes

Ingredienser

Hoveddel

  • 4 stk egg
  • 75 ml mandelmelkusøtet
  • 1 ts stevia
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype kanel
  • 175 g mandelmel
  • 0,5 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ss meierismør

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Lag røren

    Visp sammen egg (4 stk) og mandelmelk (75 ml) i en bolle. Tilsett stevia (1 ts), bakepulver (1 ts), kanel (1 klype), mandelmel (175 g) og vaniljeekstrakt (0.5 ts). Rør til en jevn røre.

  2. Varm opp pannen

    Sett en non-stick stekepanne på middels lav varme, og ha i litt meierismør (1 ss) eller olje.

  3. Stek pannekakene

    Hell ca. 2 ss røre i pannen per pannekake. Stek til kantene begynner å sette seg, ca. 2–3 minutter.

  4. Snu pannekakene

    Vend pannekaken og stek videre i ca. 2 min til den er gyllen.

  5. Gjenta prosessen

    Fortsett med resten av røren, og stable pannekakene etter hvert på en tallerken.

  6. Servering

    Server pannekakene i stabel med sprøstekt bacon (evt. facon), sukkerfri sirup og et lite dryss blåbær.

Keto-pannekaker oppskrift – Amerikansk | Matly