Keto Fransk løk-pot roast

Denne oppskriften kombinerer mør høyrygg av storfe med sødmen fra karamellisert løk og fylden fra kraft og rødvin. Ved å bruke søtningsmiddel i stedet for sukker og droppe brødet, får du en rett som passer perfekt for lavkarbo og keto, men som likevel gir den klassiske smaken av fransk løksuppe i gryteform. Retten er rik, kraftig og perfekt på kalde dager.

Tid
3:50 t
Porsjoner
6
Vanskelighetsgrad
MEDIUM
rustic-keto-french-onion-pot-roast

Ingredienser

Hoveddel

  • 1,5 kg høyrygg av storfe
  • 4 stk gul løk
  • 3 ss olivenolje
  • 1,5 dl rødvin
  • 8 dl oksekraft
  • 1 bunt timian
  • 1 stk laurbærblad
  • 0,5 ts stevia
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 100 g gruyère ost (valgfritt)eller jarlsberg (topping)

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered grønnsaker

    Skrell gul løk (4 stk) og skjær i tynne båter (½ cm).

    Skyll timian (1 bunt) og rist tørr.

  2. Brun kjøttet

    Krydre høyrygg av storfe (1.5 kg) med salt (1.5 ts) og litt pepper (0.5 ts) . Varm 2 ss av olivenolje (3 ss) i en tykkbunnet gryte eller jerngryte. Brun kjøttet godt på alle sider, ca. 3–4 minutter per side.

    Ta ut og sett til side.

  3. Karamelliser løk

    Tilsett resten av olivenolje i gryten.

    Ha i løken og strø over resten av saltet og stevia (0.5 ts).

    Stek på middels varme i 15–20 minutter, rør jevnlig, til løken er gylden og karamellisert.

  4. Deglasér med vin

    Hell i rødvin (1.5 dl) , la det koke opp og skrap bunnen.

    Tilsett oksekraft (8 dl), legg kjøttet tilbake i gryten, og ha i timian (1 bunt) og laurbærblad (1 stk).

    Kok opp.

  5. Langkoking

    Sett lokk på og senk varmen til lav.

    La småputre i 3–3,5 timer, til kjøttet er mørt og kan rives fra hverandre med gaffel.

  6. Ostetopping (valgfritt)

    Fjern lokket, strø over gruyère ost (100 g), og sett gryten under grill i 5–10 minutter til osten er smeltet og gyllen.

  7. Servering

    Ta ut kjøttet, skjær eller riv i biter, og server med løk og saus.

    Serveringsforslag

    • Server med blomkålmos eller dampet brokkoli for en full keto-middag.

    • Tilsett ekstra smør i sausen for mer fett (keto-boost).

    • Server gjerne i dype skåler som “fransk løksuppe-stil”, men uten brød.