Keto-Fårikål

En lavkarbo vri på Norges nasjonalrett. Her byttes hodekål ut med spisskål for å kutte drastisk ned på karbohydratene, uten å gå på bekostning av smaken. Saftig lam og mørt kål koker sammen til en kraftfull gryte som smaker enda bedre dagen etter.

Tid
3:20 t
Porsjoner
6
Vanskelighetsgrad
EASY
lamb-keto

Ingredienser

Hoveddel

  • 2 kg fårikålkjøttbog, nakke eller bryst
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss salt
  • 1,5 ss hele pepperkorn
  • 2 kg spisskål
  • 2 dl vann

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered kjøttet

    Legg fårikålkjøtt (2 kg) med fettsiden opp i en ildfast form.

    Gni inn kjøttet med olivenolje (2 ss), strø over ⅓ av salt (1 ss) og 1 ss av hele pepperkorn (1.5 ss).

  2. Lag bunnen til fårikålen

    Overfør kjøttet til en stor kjele.

    Hell det kokende vann (2 dl) i den ildfaste formen og løs opp stekesjyen med en slikkepott.

    Hell kraften over i kjelen.

    Sett på lokk og la småkoke i 1 time.

  3. Tilsett spisskålen

    Del spisskål (2 kg) i grove båter – bruk gjerne stilken, men unngå å lage for små biter.

    Ha kålen i kjelen sammen med kjøttet.

    Tilsett resten av saltet og pepperet.

  4. Langtidskoking

    Kok videre under lokk i ca. 1 time.

    Rør forsiktig slik at kjøtt og kål blander seg, og la retten småkoke i ytterligere 1.5 timer til kjøttet er mørt og kålen har tatt opp smak.

  5. Servering

    Server rykende varm fårikål rett fra gryta. Den er ofte aller best dagen etter når smakene har fått satt seg.