Keto-Fårikål
En lavkarbo vri på Norges nasjonalrett. Her byttes hodekål ut med spisskål for å kutte drastisk ned på karbohydratene, uten å gå på bekostning av smaken. Saftig lam og mørt kål koker sammen til en kraftfull gryte som smaker enda bedre dagen etter.

Ingredienser
Hoveddel
- 2 kg fårikålkjøtt – bog, nakke eller bryst
- 2 ss olivenolje
- 1 ss salt
- 1,5 ss hele pepperkorn
- 2 kg spisskål
- 2 dl vann
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Forbered kjøttet
Legg fårikålkjøtt (2 kg) med fettsiden opp i en ildfast form.
Gni inn kjøttet med olivenolje (2 ss), strø over ⅓ av salt (1 ss) og 1 ss av hele pepperkorn (1.5 ss). - Lag bunnen til fårikålen
Overfør kjøttet til en stor kjele.
Hell det kokende vann (2 dl) i den ildfaste formen og løs opp stekesjyen med en slikkepott.
Hell kraften over i kjelen.
Sett på lokk og la småkoke i 1 time. - Tilsett spisskålen
Del spisskål (2 kg) i grove båter – bruk gjerne stilken, men unngå å lage for små biter.
Ha kålen i kjelen sammen med kjøttet.
Tilsett resten av saltet og pepperet. - Langtidskoking
Kok videre under lokk i ca. 1 time.
Rør forsiktig slik at kjøtt og kål blander seg, og la retten småkoke i ytterligere 1.5 timer til kjøttet er mørt og kålen har tatt opp smak. - Servering
Server rykende varm fårikål rett fra gryta. Den er ofte aller best dagen etter når smakene har fått satt seg.